Pe 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a împlinește 94 de ani, dar, din cauza coronavirusului, nu va fi sărbătorită. Parada "Trooping the Colour", anulată pentru prima oară, după mai bine de 250 de ani!

Publicat pe

Încă o veste tristă pe fondul pandemiei de coronavirus! Unul dintre cele mai așteptate evenimente ale anului, „Trooping the Colour”, ce marchează ziua de naștere a Reginei Elisabeta a II-a, nu va avea loc, după 252 de ani de tradiție neîntreruptă!

Pe 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii împlinește 94 de ani și, conform tradiției, evenimentul ar fi trebuit sărbătorit, pe 13 iunie, în cadrul mult așteptatei ceremonii „Trooping the Colour”, care se sărbătorește din anul 1768, dar Palatul Buckingham a confirmat recent că, pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus, parada nu va mai avea loc.

Anul trecut, ziua Reginei a fost motiv dublu de sărbătoare, deoarece 21 aprilie a coincis cu Paștele anglican și cel catolic, însă anul acesta aniversarea suveranei va fi, cu siguranță, marcată de pandemia de coronavirus, care a afectat și Marea Britanie, aflată pe locul 8 în topul țărilor unde COVID-19 face ravagii.

Cât despre ceremonia din luna iunie, mai mult ca sigur cetățenii britanici se vor mulțumi cu un discurs televizat în loc să privească defilând cei 1.400 de soldați din armatele Commonwealth, cei 200 de cai și cei 400 de muzicieni, pe fondul a 41 de salve de tun în Hyde Park şi alte 62 în Turnul Londrei…

Ziua Reginei, sărbătorită și în luna iunie!

Nu puțini dintre noi ne sărbătorim de două ori pe ani – o dată ziua de naștere și o dată ziua de nume, însă suverana Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a, este mai privilegiată, aceasta sărbătorindu-și ziua de naștere de două ori. Care este motivul pentru care suverana are două aniversări? Elisabeta a II-a obişnuieşte să-şi sărbătorească ziua de naştere o dată în aprilie, în cadru restrâns, alături de familie, şi a doua oară în luna iunie, în mod oficial, când are loc „Trooping the Colour”, deoarece atunci vremea nu este atât de capricioasă. Anul acesta, din păcate, Regina nu va mai putea fi sărbătorită cu fastul obișnuit nici în aprilie, nici în iunie…

Pe 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a împlinește 94 de ani, dar, din cauza coronavirusului, nu va fi sărbătorită. Parada "Trooping the Colour", anulată pentru prima oară, după mai bine de 250 de ani!Pe 21 aprilie, Regina Elisabeta a II-a împlinește 94 de ani, dar, din cauza coronavirusului, nu va fi sărbătorită. Parada "Trooping the Colour", anulată pentru prima oară, după mai bine de 250 de ani!

Foto: Hepta, Profimedia

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter