Pilaf sârbesc. Rețetă delicioasă și foarte ușor de preparat

Publicat pe

Rețetă de pilaf sârbesc. Preparat de origine balcanică, pilaful sârbesc poate fi consumat ca o mâncare de sine stătătoare sau sub forma unei garnituri. Oricum ați alege să îl consumați, această rețetă este absolut delicioasă și nu este nici greu de preparat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de pilaf sârbesc. În cazul în care doreați să gătiți ceva, dar nu știați ce, noi vă sărim în ajutor și vă propunem cea mai gustoasă rețetă de pilaf sârbesc. În plus, nu aveți nevoie de un talent culinar iețit din comun, ci doar de un gust extraordinar în farfurie, pe care îl veți obține urmâd pașii de mai jos.

Citește și: Ghiveci de legume cu orez.Cea mai gustoasă rețetă

Citește și: Rețetă înghețată de casă cu ciocolată.Un desert cremos

Citește și: Mâncare ușoară de vară:rețetă de dovlecei gratinați cu parmezan

Citește și: Prăjitură cu urdă.Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de pilaf sârbesc – Ingrediente

– 2 linguri ulei – una de floarea soarelui și una de măsline

– 1 ceașcă mai mare de orez integral

– 1 ceapă mare, tocată mărunt

– 3 căței de usturoi, tocați

– 1/2 ardei roșu, tăiat cubulețe

– 1 cub supă de legume

– aproximativ 1 litru de apă

– 2 dovlecei mititei, curătați și tăiați cubulețe

– 1 cutie pulpă de roșii

– mărar verde tocat

– sare, piper

Rețetă de pilaf sârbesc – Mod de preparare

1. Pentru început, căliți ceapa într-o cratiță cu ulei încins. După cinci minute, adăugați ursturoiul.

2. Ulerior, puneți și ardeiul și lăsați câteva minute, cu un capac deasupra, pentru a se înăbuși.

3. După care, luați capacul și adăugați orezul pe care îl lăsați la călit timp de 2 minute. Nu uitați să amestecați des pentru a nu se lipi.

4. Apoi, adăugați apa și acoperiți până ce orezul se fierbe în întregime. După preferință, puteți să adăugați peste orez legume sau pulpă de roșii direct din cutie.

5. Condimentați cu boia dulce/iute, sare sau piper și mărar, după gust, potrivit stirilekanald.ro.

6. După aceea, puneți cratița în care se află pilaful sâtbesc la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 20 de minute.

7. Pilaful va scădea puțin și își va forma o crustă aurie.

Poftă bună!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter