Pizza de casă cu blat pufos. Rețetă simplă și gustoasă

Publicat pe

Rețetă de pizza de casă. Cine nu adoră pizza? Este preparatul preferat al multora dintre noi. Sunt foarte multe tipuri de pizza, dar și de blaturi de pizza. Atunci când avem poftă de o pizza gustoasă, avem de unde să alegem. În plus, nu necesită nici foarte multe ingrediente.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Rețetă de pizza de casă. Este un preparat care se pregătește foarte ușor și care dispare imediat ce e scos din cuptor. Pizza de casă este preferata membrilor familiei și e perfectă pentru orice ocazie. Pe de altă parte, cu o pizza bună nu puteți da greș atunci când aveți musafiri.

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă.Se separă singură în trei straturi

Citește și: Rețetă de negresă însiropată.Desert delicios

Citește și: Chiftele de cartofi.Rețetă simplă și gustoasă

Rețetă de pizza de casă – Ingrediente

Pentru blat:

– 350 gr făină;

– Un plic drojdie uscată;

– 240 ml apă călduță;

– 2 lingurițe de zahăr;

– 2 lingurițe ulei de măsline;

– o lingură de sare.

Pentru sos și topping:

– 300 gr măsline;

– 250 gr mozzarella;

– 2 ardei gras;

– 2-3 roșii;

– 100 gr bacon afumat.

Rețetă de pizza de casă – Mod de preparare

1. Amestecă drojdia cu apa caldă și cu zahărul. Lasă-le timp de 10 minute să se odihnească. Atunci când vor apărea bule la suprafața apei, vei ști că drojdia s-a activat.

2. După care, amestecă drojdia cu făina, sarea și uleiul de măsline. Poți să amesteci cu mâna sau folosind un robot de bucătărie. Aluatul trebuie să fie omogen, elastic și ușor lipicios.

3. Când ai terminat de frământat, mută aluatul într-un bol pe care l-ai uns cu ulei de măsline. Lasă-l la dospit într-un loc cald până când își va dubla volumul.

4. După ce s-a dospit, împarte aluatul în două părți egale și modelează-le. Marginea trebuie să fie mai groasă decât centrul blatului.

5. După ce ai pregătit aluatul, adaugă deasupra restul ingredientelor pe care le-ai tăiat mărunt sau feliuțe subțiri.

6. Rade mozzarella deasupra și pune totul în cuptor pentru 15 minute, la 200 de grade C.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter