Pizza de post. Rețeta lui Mino de la Chefi la Cuțite

Publicat pe

Pizza reprezintă unul dintre preparatele preferate de toată lumea, iar zilele de post nu ar trebui să ne stea în cale. Drept urmare, Chef Mino de la Chefi la cuțite are o alternativă perfectă: o rețetă pentru o pizza de post excepțională.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

 Rețeta pentru pizza de post este o alternativă ideală pentru cei care iubesc acest preparat, dar vor să țină și post. Chef Mino a oferit o rețetă șimplă și delicioasă. Acesta spune că legumele multicolore și sosul marinara reprezintă secretul lui pentru o pizza de post reușită. De asemenea, rețeta este perfectă și pentru cei care se află la dietă.

Rețetă pizza de post – Ingrediente

Blat

– 300 g făină

– 40 ml ulei de măsline

– 10 g drojdie

– 200 ml apă

Sos marinara

– o conservă cu roșii bucăți

– usturoi

– ulei de măsline

– cimbru, busuioc, oregano (opțional)

Topping

– ardei grași în trei culori

zucchini

– roșii cherry

– ciuperci

– broccoli

– măsline verzi

– porumb la conservă

– brânză tofu

Citește și: Smoothie din fructe și lapte vegetal.Rețeta Claudiei Radu, de la Chefi la Cuțite

Citește și: Cornulețe fradege, fără lapte.Rețetă simplă

Citește și: Rețetă de gogoși de post.Se prepară rapid și ușor

Citește și: Rețetă de Falafel.Chiftele libaneze din năut sunt de post

Rețetă pentru pizza de post – Mod de preparare

Preparare sos marinara

După ce ați tăiat roșiile și mărunțit usturoiul, le puneți într-o tigaie în care s-a încălzit uleiul de măsline. În momentul în care roșiile încep să se înmoaie și să își schimbe culoarea, adăugați oregano și busuioc. Ideal ar fi ca busuiocul să fie proaspăt.

Preparare legume

Tăiați roșiile cherry pe jumătate și puneți-le pe o tavă pe care ați așezat în prealabil hârtie de copt. Peste roșii puneți zahăr, sare, ulei de măsline și băgați la cuptor, la 160 – 180 de grade. Vă veți da seama că sunt gata în momentul în care vor scădea puțin și vor fi caramelizate.

Porumbul poate fi tras în tigaie cu chili, un vârf de zahăr și unul de sare.

Ornare blat

Pe blat, care este deja făcut, se pune sosul. Se începe mereu de la mijloc. După ce sosul a fost întins până la margine, poți să adaugi legumele după preferință. De exemplu, poți să faci o pizza de post cu porumb, broccoli și roșii, alta cu ardei și zucchini și una cu ciuperci, porumb și brânză tofu, potrivit spynews.ro.

Pizza trebuie lăsată 20 -25 de minute la cuptor, la o temperatură de 200 de grade. După ce este gata, o scoateți din cuptor și asta a fost tot.

Poftă bună!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter