Prăjitură cu gem de prune. Senzația anotimpului

Publicat pe

Sigur ai gustat măcar o dată prăjitură cu gem de prune. De obicei, se face în casă și toate gospodinele au rețeta aceasta. Iese cu atât mai delicioasă cu cât în prăjitură se folosește gem de prune făcut în casă și păstrat în cămară. Se servește alături de o cană de ceai sau cafea, într-o după amiază răcoroasă de toamnă. Este ideală dacă vrei un desert rapid și super gustos.

Negresă de post. Cel mai delicios desert pe care îl poți mânca fără regrete

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

2 ouă
100g zahăr
coajă de lămâie
esenţă de vanilie
100ml ulei de floarea soarelui
300g făină pentru prăjituri
1 linguriţă praf de copt
un praf de sare
300g gem de prune

Mod de preparare prăjitură cu gem de prune:

Ouăle, zahărul, coajă de portocale şi esenţă se mixează cel mult 1 minut, pentru a permite zahărului să se topească.

Se adaugă uleiul, apoi făină sitată, anterior amestecată cu sarea şi praful de copt.

Rețeta originală de tiramisu. Cum se face cel mai popular desert Italian

Se frământă un aluat nelipicios, pentru care, la nevoie să adaugă o mâna de făină, dacă iese prea umed sau o lingură două de lapte, dacă iese prea vârtos.

Din aluatul rezultat se dă de-o parte o bilă ce se va folosi la grilaj. Aluatul se întinde foaie şi se potriveşte pe fundul tăvii unse şi tapetate sau acoperite cu hârtie de copt. Gemul se întinde deasupra aluatului, apoi se potrivesc fâşii tăiate din aluatul oprit anterior.

Prăjitura se coace 25-30 minute la foc mediu, în cuptorul preîncălzit. Se lasă la răcit înainte de a fi consumată.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter