Prăjitură ușoară cu frișcă și căpșune

Publicat pe

Un desert răcoritor, ideal pentru vară, această prăjitură cu frișcă și căpșune se face extrem de ușor și este delicioasă. Mai mult, o poți face cu orice fruct de sezon: cireșe, piersici, caise, zmeură sau fructe de pădure diverse.

Pentru această prăjitură ai nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru blat:

  • 4 ouă întregi
  • 4 linguri zahăr
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență vanilie
  • 4-5 linguri făină

Pentru blat se bat întâi albușurile spumă tare, se adaugă zahărul și se mixează până se topește și obținem o spumă tare. Adaugăm gălbenușurile și esența de vanilie. Renunțăm la mixer și adaugăm în ploaie făina amestecată cu praful de copt. Încoporăm cu o spatulă cu mișcări largi, astfel încât să nu se lase spuma.

Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și când panișpanul s-a rumenit deasupra îl scoatem și îl lăsăm la răcit.

Pentru cremă:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 300 g căpșuni
  • 100 g zahăr pudră
  • căpșuni pentru decor

Într-un bol mare bați frișca împreună cu zahărul și apoi adaugi căpșunele mărunțite. Amesteci bine și apoi așezi crema peste pandișpanul pe care l-am tăiat pe orizonatală. Punem cremă și deasupra, apoi ornăm cu căpșuni și lăsăm măcar 4 ore la rece.

Mai vrei o rețetă dulce? Încearcă dulceata de piersici!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter