Rețetă de chiftele din cartofi. Ce trucuri are Gina Bradea pentru chiftele pufoase și delicioase

Rețetă de chiftele din cartofi nu este complicată și, dacă respectăm pas cu pas indicațiile bucătarului, este imposibil să nu obținem un preparat delicios, apreciat de întreaga familie. Gina Bradea propune o rețetă ușoară de chiftele din cartofi și a oferit și câteva trucuri pentru ca rezultatul să fie unul minunat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Chiftelele din cartofi se pot prăji în ulei sau coace în cuptor. „Fac din orice chiftele delicioase: din dovlecei sau vinete, din carne de pasare, porc, vita, peste sau oaie, din cartofi, morcov, naut…si multe altele. Toate sunt foarte gustoase, iar eu am si niste trucuri simple, mereu imi ies moi si pufoase”, spune Gina Bradea.

Ingrediente pentru reteta de chiftele din cartofi

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mare uscata sau 1 legatura ceapa verde
  • 4-5 catei de usturoi uscat sau 1 legatura de usturoi verde
  • 3 lingurite de sare
  • 1 varf de cutit piper macinat
  • 1-2 morcovi (optional, dar e bine sa folositi, dau dulceata si culoare placuta ochiului si sufletului)
  • marar
  • patrunjel
  • 2 oua
  • 200 g faina sau pesmet pentru modelat
  • ulei pentru prajit
  • Pentru varianta de post nu folositi oua, adaugati 1-2 linguri de pesmet sau gris

Citește și: Rețeta de spaghete cu ton a Maicii Antonia de la Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea. Secretele unui preparat delicios

Cum se prepară rețeta de chiftele din cartofi

Se spala cartofii si se curata si se spala morcovii. Cartofii pot ramane in coaja si vor fi mai gustosi sau se curata si vor fi mai aposi. Se pun cartofii si morcovul la fiert cu apa rece cat sa-i acopere si se adauga 1 lingurita de sare. Vor fi mult mai gustoase legumele daca se adauga acum sarea.

Cand sunt cartofii fierti bine (sa intre usor furculita) se scurg de apa si se lasa totul la racit. Se curata cartofii de coaja (recomand varianta cartofilor fierti in coaja) si se paseaza impreuna cu morcovul.

Se adauga acum ceapa taiata cubulete fine, usturoiul pisat, verdeata tocata fin, 1 lingurita rasa de sare si piper. Plus oua sau pesmet-gris. Se amesteca totul foarte bine si se probeaza gustul: se prajeste putina compozitie si se gusta, sa vedeti daca mai este nevoie de sare sau piper.

Citește și: Rețetă de ouă gratinate la cuptor cu sos bechamel, ciuperci și șuncă. Preparatul perfect pentru a folosi ouăle rămase de la Paște

Citește și: Rețetă simplă pentru gogoși pufoase. Secretul celor mai delicioase gogoși făcute în casă

Se portioneaza chiftelute mai mici sau mai mari, dupa dorinta, se dau prin faina sau pesmet, se modeleaza bilute sau plate, ne sfătuiește Gina Bradea.

Se prajesc in ulei incins, la foc mediu, sa nu se arda repede si sa ramana crude la mijloc. Cand sunt aurii, se intorc pe celalata parte. Se scot pe servetele absorbante si se lasa la racit.

Ce trucuri are Gina Bradea pentru rețeta de chiftele din cartofi

  • folositi cartofi galbeni, fainosi, aluatul va fi mai omogen, mai fin;
  • e bine sa fie cartofii putin calduti cand ii sfaramati, se va lega mult mai bine compozitia;
  • puteti adauga 1 legatura de leurda in loc de usturoi;
  • puteti face chiftele cu diferite adaosuri: branza, afumatura taiata cubulete mici, ardei gras, chimen, rosii uscate, masline;
  • puteti adauga seminte de dovleac, in, floarea soarelui;
  • puteti adauga o mana de spanac, urzici sau stevie (oparite si tocate).
Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton