Rețetă de ciorbă de dovlecei cu smântână

Publicat pe

Ciorba de dovlecei cu smântână poate fi servită rece sau caldă, cu sau fără crutoane și este perfectă pentru zilele călduroase de vară. Rețeta nu este complicată și este un fel de mâncare rapid și gustos, pe placul întregii familii. Pentru carnivorii din familie, puteți decora ciorba de dovlecei cu bacon crocant.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!

Ingrediente pentru ciorba de dovlecei cu smântână

  • 4 dovlecei medii
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • o țelină cu frunze (cât un pumn)
  • două cepe
  • 1 ardei gras
  • borș după gust
  • leuștean și pătrunjel verde tocat mărunt
  • trei linguri ulei
  • sare
  • 200 g smântână de gătit
  • 1 ou

Citește și: Rețetă de supă de zarzavat. Se prepară ușor

Citește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere

Citește și: Rețetă fasole bătută. Ieftină și delicioasă

Cum se prepară ciorba de dovlecei cu smântână

Ceapa tocată mărunt se călește în ulei până când devine ușor aurie.

Adăugă cartofii tăiați cubulețe mici, țelina tocată mărunt sau dată pe răzătoare, morcovul tocat de asemenea mărunt sau dat pe răzătoare, ardeiul cubulețe mici și un praf de sare (sau vegeta). Călește și legumele câteva minute împreună cu ceapa.

Apoi, adaugă un 1.5 litri de apă și lăsă ciorba să fiarbă până când poți pătrunde cartofii ușor cu furculița.

Adaugi acum și dovlecelul tăiat cubulețe și mai lași la fiert până se înmoaie și el, cam 10 minute. Adaugi și borș după gust, în funcție de cât de acrișoară vrei să fie ciorba.

Mai lași apoi ciorba să fiarbă în jur de 5 minute.

Scoate un polonic de zeamă de ciorbă și adaug-o peste smântâna (de gătit) bătută cu oul. Amestecă energic, pentru a preveni coagularea oului sau separarea smântânii, apoi întoarce smântână în ciorbă, amestecând iar rapid.

Oprești focul și adaugi verdeața tocată mărunt!

Poți servi cu crutoane și/sau bucățele de bacon crocant!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter