Rețetă de budincă de vară cu fructe, un desert englezesc savuros

Rețetă de budincă de vară cu fructe. Summer Pudding, cunoscut și sub numele de Summer Fruit Pudding, este un desert britanic tradițional, apreciat pentru simplitatea și prospețimea sa. Acesta constă în pâine albă feliată, înmuiată în suc de fructe și umplută cu fructe de pădure, fiind lăsat la rece pentru a absorbi aromele. E simplu de făcut, dar gustul este extraordinar.

Abonați-vă la canalul de Whatsapp VIVA! Primiți pe telefon cele mai importante articole!

Desertul a devenit popular în Marea Britanie la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Prima mențiune a numelui „Summer Pudding' datează din 1904, dar rețete similare, sub denumiri precum „Hydropathic Pudding' și „Malvern Pudding,' au fost găsite încă din 1868. În perioada victoriană, acest desert era preferat în centrele de sănătate, unde se evita utilizarea aluatului sau a grăsimilor, fiind considerat o opțiune mai ușoară decât budincile tradiționale cu unt. Fructele folosite includ zmeură, căpșuni, coacăze negre și roșii, mure, iar uneori se adaugă afine, cireșe sau loganberries. În unele variante moderne, pâinea este înlocuită cu brioche sau panettone, pentru o textură mai fină. Se servește de obicei cu frișcă sau înghețată, pentru un plus de cremozitate.

Rețetă de budincă de vară cu fructe

Un desert emblematic al verilor britanice, fiind apreciat pentru prospețimea și simplitatea sa, această budincă este delicioasă și se poate face, cum spunem noi, cu ce găsești prin cămară. Conține puține ingrediente, iar timpul de preparare este minim.

Citește și: Rețetă salata orientală.Este perfectă pentru post

Citește și: Rețetă de mazăre scăzută.Preparat perfect pentru vară

Citește și: Rețetă pavlova.Desert delicios cu multe fructe

Ingrediente

  • 450 g fructe de vară (zmeură, afine, mure, coacăze negre și roșii)
  • 150 g zahăr
  • 4-6 felii de pâine albă (fără coajă)
  • 2 linguri de apă
  • Frișcă sau înghețată pentru servire (opțional)

Cum se prepară budinca de vară cu fructe

Un desert ușor, aromat și perfect pentru vară, budinca englezească se pregătește rapid și nu necesită pregătiri prealabile. Mai mult, nu necesită coacere și se păstrează la frigider imediat după preparare.

Mod de preparare

Pregătirea fructelor: Pune fructele într-o cratiță cu zahărul și apa. Fierbe la foc mic timp de 5-10 minute, până când fructele își lasă sucul, dar își păstrează forma.

Tapetarea formei: Folosește un bol adânc și tapetează-l cu folie alimentară. Așază feliile de pâine pe fundul și pereții bolului, presând ușor.

Adăugarea fructelor: Toarnă fructele și sucul lor peste pâine, asigurându-te că sunt bine distribuite. Acoperă cu un strat de pâine.

Presarea și refrigerarea: Pune o farfurie deasupra și așază un obiect greu peste ea pentru a presa budinca. Lasă la frigider cel puțin 6 ore sau peste noapte.

Servirea: Răstoarnă budinca pe un platou și servește cu frișcă sau înghețată.

Foto: Shutterstock

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Buton