Rețetă salata orientală. Este perfectă pentru post

Publicat pe

Salata orientală este un preparat pe care românii îl adoră, iar rețeta este mult mai ușoară decât te-ai fi așteptat, în comparație cu gustul complex al preparatului. Această rețetă este perfectă pentru post, dar poate fi pregătită și în alte perioade ale anului, adăugând doar un ingredient în plus.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Această rețetă de salată orientală este extrem de populară, pentru că vorbim despre un preparat ieftin și ușor de pregătit. Avantajul este că lista ingredientelor nu este una fixă, putem să adăugăm pe lângă ce urmează să vă enumerăm și orice alte legume/condimente, în funcție de gust. Cele mai populare variante sunt ouăle, carnea sau legumele proaspete de sezon.

Citește și: Rețetă de pui Shanghai. Un preparat gustos și aromat

Citește și: Mâncare de păstăi galbene. Rețetă bună și de post

Citește și: Rețetă de sirop de trandafiri. Potolește pofta de dulce

Citește și: Rețetă de ciulama de ciuperci cu mămăligă

Salata orientală este foarte gustoasă și perfectă pentru post și poate ocupa cu ușurință locul prânzului sau al cinei, pentru că este și sănătoasă. Cu siguranță ingredientele necesare pentru prepararea acestei rețete de salată orientală sunt ușor de găsit în orice cămară, deci, să trecem la treabă.

Ingrediente salată orientală

  • Un kilogram de cartofi;
  • 2 cepe, de preferat roșii;
  • 250 gr. de măsline;
  • 200 gr. de gogoșari și/sau castraveți murați;
  • O lingură de capere;
  • Câteva linguri de ulei;
  • O lingură de oțet sau zeamă de lămâie;
  • Mărar;
  • Sare, piper și alte condimente, în funcție de gust;
  • La alegere: 2 ouă fierte, carne de pui;
  • La alegere: legume proaspete (castraveți, roșii, ridichi etc.)

Mod de preparare rețetă salată orientală de post

  • Spălăm cartofii și îi punem la fiert într-o oală mare, având grijă să fie acoperiți de apă;
  • După 20 de minute, oprim focul și lăsăm cartofii 5-6 minute până se mai răcesc;
  • Cât timp fierb cartofii; curățăm cepele și le tăiem julien, le punem în castron și punem condimentele;
  • Feliem murăturile și tăiem mărarul, timp în care cartofi se mai răcesc;
  • Când aceștia ajung la temperatura la care îi putem atinge, îi curățăm de coajă și îi tăiem pe jumătate. Împărțim cele două jumătăți în trei părți egale și tăiem cubulețe;
  • Punem cartofii peste ceapă, adăugăm uleiulm oțetul și condimentele și amestecăm cu mișcări ușoare, pentru a nu îi zdrobi;
  • Adăugăm restul ingredientelor: castraveții, gogoșarii măslinele, caperele și încă puțin oțet;
  • Amestem încă odată, cu mare grijă. Lăsăm 20-30 de minute pentru a ne asigura că sosul a aromatizat cartofii și servim. Salata orientală este foarte bună și rece, a doua zi.

Poftă bună!

Sursa FOTO: Shutterstock.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter