Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște! Atunci când îți este poftă de o ciorbă și nu ai foarte mult timp la dispoziție pentru gătit, această ciorbă este cea mai bună variantă. Are un gust minunat, este foarte sănătoasă și e gata în doar câteva zeci de minute!
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!
De câte ori ai simțit nevoia să mănânci o ciorbă, dar nu ai avut timpul necesar să o prepari? Dacă răspunsul tău este „de multe ori', atunci noi îți oferim o soluție salvatoare. Rețeta de ciorbă de roșii cu găluște este gata în doar câteva zeci de minute!
Citește și: Rețetă de saramură de dovlecei.Fresh și gustoasă!
Citește și: Supă cremă de cartofi cu bacon.O rețetă ideală pentru prânz
Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă.Un preparat iubit și de copii!
Citește și: Rețetă pentru prăjitura Albinuța.Un desert delicios!
Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște – Ingrediente
- 3 cepe
- 3 morcovi
- 1 păstârnac
- 1 ţelină
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 2 linguri ulei
- 50 g orez
- 400 g roşii în bulion
- 100 g smântână
- sare
- verdeaţă
- 2 ouă
- 200 g griș
Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște – Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă trebuie să avem în vedere doi factori: supa de roșii și găluștele. Astfel, vom începe cu prepararea găluștelor:
- Se iau cele două ouă și se separă albușurile de gălbenușuri.
- Albușurile se bat spumă cu ajutorul unui tel sau al unui mixer.
- Se incorporează încet-încet gălbenușurile în spuma obținută anterior, se amestecă cu mare grijă și se adaugă sarea.
- Se adaugă grișul în ploaie și se amestecă cu grijă, în așa fel încât să nu se formeze cocoloașe. Compoziția obținută ar trebui să aibă o textură destul de groasă.
Prepararea ciorbei de roșii:
- Pentru a prepara ciorba de roșii, trebuie să ne ocupăm prima dată de legume. Ceapa, morcovul, păstârnacul, țelina și ardeiul gras se curăță, se spală bine, se taie în bucăți mari și se pun la fiert.
- Într-un alt vas, se pun roșiile la fiert înăbușit. Când acestea sunt bine fierte, se trec printr-o sită și se diluează cu supa obținută din celelalte legume.
- Se adaugă orezul și uleiul și se pune din nou la fiert pentru încă 5-10 minute, până când fierbe orezul.
- Acum este momentul să pui găluștele în supă. Cu ajutorul unei lingure ude, ia o parte din compoziție și scufund-o în supă.
- Lasă găluștele să dea în clocot și apoi condimentează întreaga supă cu sare și piper după gust. Poftă bună!
Sursă foto: Shutterstock
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro