Rețetă de saramură de dovlecei. Fresh și gustoasă!

Publicat pe

Vă invităm să spargeți tiparele și să încercați o rețetă de saramură de dovlecei. Veți vedea că este la fel de gustoasă ca cea din pește sau din pui și, nu în ultimul rând, extrem de simplu de pregătit.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Rețetă de saramură de dovlecei. Cu siguranță nu v-ați gândit că din dovlecei se poate face inclusiv saramură. Vă garantăm că gustul este unul senzațional, iar preparatul este recomandat și în dietă, datorită conținutului caloric scăzut. De altfel, este extrem de apreciat și în perioadele de post, fiind o alternativă perfectă pentru salate.

Rețetă de saramură de dovlecei

Dovleceii se numără printre legumele cele mai versatile, fiind extrem de folosiți în bucătăria autohtonă. Cruzi, pane, fierți, în ciorbe, salate sau tocănițe, dovleceii sunt nelipsiți de pe mesele românilor. Ne-am gândit, așadar, să vă oferim și o rețetă mai puțin cunoscută, dar extrem de gustoasă. Dacă se face saramură din pește și din pui, de ce nu s-ar face și din dovlecei? Este extrem de gustoasă, dar și dietetică în egală măsură și nu necesită multe ingrediente. În plus, timpul de preparare este mic.

Ingrediente

  • 2 dovlecei medii
  • 2 roșii mari
  • usturoi
  • ardei iute
  • mărar
  • oțet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare și piper

Citește și: Rețetă de sufleu de dovlecei.

Citește și: Rețetă prăjitură deșteaptă cu fructe.

Citește și: Dovlecei umpluți. Cea mai simplă și delicioasă rețetă

Citește și: Tocăniță de cartofi.Cea mai simplă rețetă

Citește și: Rețetă de sufleu de dovlecei.Un deliciu în orice anotimp!

Cum se prepară saramura de dovlecei

Rețetă de saramură de dovlecei. Mai întâi se spală bine dovleceii, pentru că vom folosi și coaja lor. Apoi, se taie în felii de 1 cm grosime și se pun direct pe grătarul încins până capătă o culoare frumoasă.

Între timp, se face marinata. Usturoiul, ardeiul iute, oțetul, uleiul și sarea se amestecă bine cu apă fierbinte, după care adăugați roșiile descojite și date prin răzătoare și uleiul. La final, se pun dovleceii copți pe grătar și se presară mărarul. Asezonați cu piper după gust și cu sare, dacă mai este cazul. Dacă preferați, în loc de oțet puteți folosi lămâie.

Dovleceii marinați pot fi consumați ca atare sau alături de preparate din carne. De asemenea, puteți să-i faceți pane, marinata se va potrivi perfect.

Foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter