Shakshuka este o specialitate a bucătăriei nord-africane și se prepară în numai jumătate de oră. Rețeta este delicioasă, ușor de făcut și îmbină un univers de arome. Regăsiți mai jos ingredientele necesare și modul de preparare. Poftă bună!
CITEȘTE REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Rețeta de Shakshuka provine din zona Africii de Nord și este apreciată pentru diversitatea de arome. Ouăle, roșiile, ardeiul sau ceapa sunt doar câteva dintre ingredientele de bază pentru acest preparat delicios. Poți ajusta cantitățile și tipurile de condimente pentru a obține o variantă care să se potrivească preferințelor tale.
Citește și: Rețetă de salam de Sibiu de casă
Citește și: Rețetă de mămăligă fără mălai. Ingredientul secret al dacilor
Citește și: Rețetă de beurre noisette – sos franțuzesc de unt
Citește și: Rețetă de salată de vinete cu ardei copți
Rețetă de Shakshuka – Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată fin
1 cățel de usturoi, tocat fin
1 linguriță chimion măcinat
Sare de mare
Piper
500g roșii cherry, tăiate în jumătate dacă sunt mari
8 ouă mari
1/4 cană busuioc proaspăt, tocat fin
Lipie din făină integrală sau baghetă prăjită, pentru servire
Rețetă de Shakshuka – Mod de preparare
1. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius, potrivit csid.ro.
2. Într-o tigaie mare de fontă, la foc mediu, încinge uleiul. Călește ceapa până când devine aurie, apoi adaugă usturoiul, chimionul și jumătate de linguriță de sare și piper.
3. Adaugă roșiile și transferă totul în cuptor. Coace timp de 10 minute.
4. Scoate tigaia din cuptor și amestecă legumele.
5. Formează 8 adâncituri mici în amestecul de legume și sparge cu grijă câte un ou în fiecare adâncitură.
6. Pune din nou tigaia în cuptor și coace ouăle până când sunt gata. La final, presărați busuioc deasupra și serviți preparatul cu lipie sau pâine prăjită.
Sursa foto: Freepik