Rețetă mâncare de vinete turcească. Ușor de preparat

Publicat pe

Rețetă mâncare de vinete turcească. Este sezonul vinetelor și ai extrem de multe preparate pe care le poți prepara pentru iarnă sau chiar pentru consumul de zi cu zi. Pentru astăzi, îți vom prezenta rețeta de mâncare de vinete turcească.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă mâncare de vinete turcească. Vinetele sunt extrem de bogate în fier, calciu şi alte minerale, nutrienţi esenţiali sănătăţii corpului nostru. De asemenea, se cunoște deja faptul că aceste legume nu conțin grăsimi și sunt sărace în calorii. Fie că le încerci proaspete sau congelate, este bine să te bucuri de beneficiile lor.

Citește și: Rețetă de pizza cu dovlecei.Te vei îndrăgosti de gustul ei

Citește și: Rețetă prăjitură Regina Maria.Gustul copilăriei tale

Citește și: Rețetă de salată de vinete cu maioneză.Simplu și gustos

Citește și: Rețetă vinete prăjite la borcan.Ușor de făcut

Rețetă mâncare de vinete turcească. Ingrediente

Pentru o singură persoană:

  • 1 vânătă
  • jumătate de ardei
  • o roșie
  • o ceapă
  • 1-2 căței de usturoi
  • o linguriță de zahăr
  • 200 g de ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • opțional ardei iute sau pătrunjel

Rețetă mâncare de vinete turcească. Mod de preparare

  1. Curățăm coaja de la vinete și le punem într-un castron peste care adăugăm o saramură făcută dintr-un litru de apă și o lingură de sare. Acoperim și lăsam să acționeze pentru o oră.
  2. Tocăm legumele în pătrățele potrivite, iar ceapa și usturoiul în fâșii.
  3. Adăugăm puțin ulei într-o tavă și punem ceapa la călit. Ulterior, adăugăm și usturoiul, dar și ardeii. După ce vedem că s-au pătruns, adăugăm și roșiile, dar și zahărul.
  4. Lăsăm pe foc până vedem că s-a scurs toată zeama și gustăm să vedem daca mai este neovie de sare și piper.
  5. În uleiul rămas vom prăji vinetele marinate pe toate părțile, scrie MonitoruldeSuceava.
  6. Apoi vom unge o tavă bine cu ulei și vom adăuga vinetele. Încercăm să îi face o tăietură pe lung vinetei, fără să o spargem.
  7. Ne vom folosi de degete pentru a o desface pentru a pune legumele călite. Umplem vinetele și adăugăm deasupra o felie de roșie.
  8. Lăsăm la cuptor pentru aproximativ o oră sau până vedem că intră ușor cuțitul în ele.
  9. La final le putem orna cu pătrunjel sau ardei iute.

sursă foto- Pixabay

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter