Rețetă prăjitură Regina Maria. Gustul copilăriei tale

Publicat pe

Rețetă prăjitură Regina Maria. Dacă ești îndrăgostită de prăjituri, cu siguranță nu vei da greș cu această rețetă. Fie că o să le-o servești invitaților tăi sau că o pregătești pentru familie, trebuie să încerci rețeta de prăjitură Regina Maria.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă prăjitură Regina Maria. Este momentul să pregătești o prăjitură pentru tine și familia ta. Este extrem de ușor de făcut și o poți face chiar la tine acasă. Ai nevoie de următoarele ingrediente, dar și de ceva timp la dispoziție.

Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște! Sănătoasă și gustoasă

Citește și: Rețetă de dovlecei umpluți cu carne. Un deliciu culinar

Citește și: Trei rețete de salate ideale pentru slăbit și gustoase

Citește și: Rețete pentru salată bulgărească cu și fără ardei copt

Rețetă prăjitură Regina Maria. Ingrediente

Pentru primul blat ai nevoie de:

  • 6 ouă
  • 2 linguri de apă
  • 7 linguri de faină
  • 7 linguri de zahăr

Pentru cel de-al doilea blat:

  • 6 ouă
  • 150 de grame nucă de cocos
  • 250 de grame zahăr
  • 2 linguri de făină

Pentru cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 300g unt
  • esență de vanilie
  • 8 linguri de zahăr pudră + încă 4 linguri

Rețetă prăjitură Regina Maria. Mod de preparare

  1. Pentru primul blat se bat șase albușuri cu șapte linguri de zahăr, la care se adaugă două linguri de apă. Se adaugă cele șase gălbenușuri rămase și cele șapte linguri de făină. Primul blat îl vei coace într-o tavă unsă, scrie ZiarulNațional.
  2. Pentru cel de-al doilea blat vei bate șase albușuri cu 250 g de zahăr, la care se adaugă 150 g de nucă de cocos și două linguri de făină. Se coace la fel ca primul blat și se vor lăsa la răcit la temperatura camerei.
  3. Cele șase gălbenușuri rămase se vor fierbe pe abur alături de opt linguri de zahăr pudră, până se va îngroșa. Se va lăsa la răcit și apoi se va amesteca cu untul frecat spumă cu cele patru linguri de zahăr pudră. Se va adăuga și esența de vanilie.
  4. Acum vom trece la montarea prăjiturii. Se pune crema peste primul blat și se întinde bine. Se pune cel de-al doilea blat peste și deasupra se pune deasupra glazură de cacao.
  5. Prăjitura Regina Maria se pune la rece și se servește după ce ingredientele și-au lăsat aroma.

sursă foto- Unsplash

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter