Rețetă piure de urzici de usturoi. Cu siguranță abia aștepți să vină sezonul urzicilor, ca sa le poți prepara ca la mama acasă. Dacă vrei să faci cel mai bun piure de urzici cu usturoi, trebuie să încerci neapărat această rețetă. Iată de ce ingrediente ai nevoie.
CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!
Rețetă piure de urzici cu usturoi. Urzicile sunt plante medicinale benefice pentru organism datorită conținutului ridicat de vitamina A, B2, C, K, acid acetic, acid formic și săruri minerale. Astfel, tot mai multe persoane le introduc în alimentația lor.
Rețetă piure de urzici cu usturoi. Dacă vrei să pregătești un preparat cu urzici, te invităm să încerci această rețetă de piure de urzici cu usturoi.
Rețetă ciorbă de post cu perișoare din ciuperci
Rețetă de ficăței de pui cu bacon și ciuperci
Rețetă de ouă umplute cu ciuperci. Pentru mese festive
Rețetă spaghete cu ciuperci de post. Simplu și rapid!
Rețetă piure de urzici de usturoi. Ingrediente
1 kg de urzici
1 cartof
5 căței de usturoi
2 linguri de ulei
Rețetă piure de urzici de usturoi. Mod de preparare
- Spălăm bine urzicile și le scurgem de apă. Apoi adăugăm 2 litri de apă pe foc și lăsăm până dă în clocot.
- Adăugăm două lingurițe cu sare și apoi urzicile. Le lăsăm pentru 15 minute.
- După ce le-am opărit, le dăm printr-o strecurătoare și le lăsăm câteva minute.
- Între timp, punem la fiert un cartof și îl lăsăm pentru 5-7 minute.
- După ce am scurs urzicile, le vom mărunți cu ajutorul unui blender. Le lăsăm pentru câteva minute și ne ocupăm de curățat usturoiul. Îl tocăm mărunt și adăugăm 2 linguri de ulei și începem să îl amestecăm bine până obținem un fel de pastă.
- După ce s-a fiert cartoful, îl tocăm cât de mărunt se poate sau îl dăm printr-o sită și îl adăugăm deasupra piureului de urzici.
- Punem piureul pe foc și adăugăm și usturoiul. Mai lăsăm pentru 4-5 minute, apoi stingem focul.
- Servim alături de un ou prăjit și pâine caldă.
Poftă bună!
sursă foto- Pixabay
Cel mai nou VIDEO
Libertatea.ro