Rețetă de ruladă de porc. Gust aparte

Publicat pe

Rețetă de ruladă de porc. Atunci când se apropie sărbătorile de iarnă și îți dorești să îi impresionezi pe toți invitații cu rețetele tale, aici ai soluția! Deși este un preparat complex, care necesită multă atenție, cu siguranță va fi și extrem de gustos. Iată cum se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de ruladă de porc. În perioada sărbătorilor de iarnă, toată lumea își dorește să își impresioneze plăcut invitații, iar din acest motiv prepară cele mai bune rețete. Noi îți vom prezenta o ruladă cu totul unică! Are un gust senzațional și va deveni imediat preferata oamenilor dragi. Iată de ce ingrediente ai nevoie!

Citește și: Ciorbă de ciocănele.O rețetă ieftină și delicioasă

Citește și: Rețetă de orez cu dovlecei.Sățioasă și gustoasă

Citește și: Rețetă de nudli cu mac.Un deliciu mai puțin cunoscut

Citește și: Rețetă specială de vin fiert cu scorțișoară

Rețetă de ruladă de porc – Ingrediente

  • 1 kg fleică de porc, sau pulpă de porc ușor împănată cu grăsime
  • 500 gr ciuperci champignon
  • 1-2 cepe
  • 2-3 linguri ulei
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 lingurițe din dulceață de ardei iuți
  • sare și piper
  • cimbru, busuioc și rozmarin
  • boia de ardei afumată
  • 1 ou
  • 50 gr cașcaval răzuit
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 200 ml vin roșu

Rețetă de ruladă de porc – Mod de preparare

  1. Carnea de porc se filetează în așa fel încât să se obțină o bucată dreptunghiulară, nu foarte groasă, care să se poată rula cu ușurință. Aceasta se condimentează cu sare, piper, boia de ardei, cimbru, busuioc și rozmarin. Se stropește cu vin și se lasă la odihnit pentru o oră.
  2. Acum ne vom ocupa de legume. Ciupercile se spală, se curăță și se taie în felii grosuțe. Ceapa se curăță, se spală și se taie mărunt și se pune la călit într-o tigaie încăpătoare.
  3. Peste ceapa călită, se adaugă usturoiul tăiat rondele și ciupercile feliate anterior. Se lasă la fiert până când lichidul lăsate de acestea se evaporă.
  4. Se adaugă dulceața de ardei, sare după gust și se lasă la răcit.
  5. Când compoziția s-a răcit, se adaugă un ou, puțin cașcaval răzuit și verdeața tocată.
  6. Carnea se scoate de la marinat și se bate cu ciocanul de șnițele. Peste ea se pune compoziția obținută anterior și o rulăm strâns, apoi o legăm cu ață de bucătărie și o sigilăm la tigaie, în puțin ulei încins.
  7. Rulada se așează într-o tavă și se introduce la cuptor pentru aproximativ o oră, potrivit Antena1.

Sursă foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter