3 trucuri mai puțin știute pentru sosul de pesto

Publicat pe

3 trucuri mai puțin știute pentru sosul de pesto. Sosul de pesto este unul dintre cele mai cunoscute sosuri din bucătăria italiană. Acesta este întâlnit încă din vremea Imperiului Roman, dar într-o variantă mai simplă decât cea existentă în prezent. Astăzi îți vom prezenta câteva trucuri mai puțin știute despre acest sos celebru!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Sosul de pesto provine din Italia și este unul dintre cele mai vechi sosuri existente. Chiar și denumirea acestuia pleacă dintr-un cuvânt italienesc care înseamnă „a zdrobi'. Iată 3 trucuri pentru a pregăti cel mai bun sos de pesto!

Citește și: Rețetă de mâncare de spanac cu orez

Citește și: Rețete cu spanac.Cele mai creative feluri de mâncare

Citește și: Rețetă de plăcintă cu spanac și orez.Simplă și gustoasă

Citește și: Cannelloni cu spanac și cașcaval.Rețetă de paste delicioasă

3 trucuri mai puțin știute pentru sosul de pesto. Folosește brânză Pecorino sau parmezan

Foarte multă lume știe faptul că sosul de presto se pregătește cu ajutorul brânzei. În rețeta clasică se pune foarte mult accentul pe tipul de brânză potrivit! Astfel, pentru a obține cel mai gustos sos de pesto, este indicat să folosești Pecorino sau parmezan. Deoarece prima dintre ele nu este des întâlnită la noi, mergi pe cea de a doua variantă. Rade foarte bine parmezanul atunci când pregătești rețeta deoarece el oferă cremozitate și consistență sosului.

3 trucuri mai puțin știute pentru sosul de pesto. Înlocuiește busuiocul

Deși în rețeta originală busuiocul este vedeta, noi îți arătăm o variantă pentru cei care nu sunt tocmai adepții acestei plante. Dacă parmezanul nu poate fi înlocuit, planta verde aromată are posibilitatea de a fi schimbată cu pătrunjel, mentă și salvie. Toate aceste trei ingrediente trebuie presărate în cantități mici.

3 trucuri mai puțin știute pentru sosul de pesto. Folosește muguri de pin

Mugurii de pin reprezintă o componentă foarte importantă a sosului. Aceștia reușesc să ofere o textură crocantă și un gust deosebit. Cu toate acestea, dacă nu sunteți adepții acestui truc, puteți să înlocuiți mugurii de pin cu  migdale, fistic, nuci și nuci pecan decojite și mărunțite, potrivit Libertatea pentru femei.

Sursă foto: Shutterstock

dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă