Rețetă de mâncare de spanac cu orez

Publicat pe

Perfectă în post și nu numai, această delicioasă rețetă de mâncare de spanac cu orez este simplu de făcut, dar și gustoasă și extrem de sățioasă. Mai mult, poate fi consumată atât caldă, cât și rece, și este plină de nutrienți.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de mâncare de spanac cu orez. Spanacul este o legumă ce poate fi consumată atât vara, cât și iarna, acesta nepierzîndu-și proprietățile în urma refrigerării. Este perfect însoțit de carne, dar se prepară în special simplu sau cu orez, însoțit de ouă ochiuri. Este simplu de pregătit, iar gustul e savuros.

Rețetă de mâncare de spanac cu orez

O mâncare de post excelentă, spanacul cu orez este delicios și extrem de hrănitor. Nu în ultimul rând, este simplu de preparat, timpul de gătire este scurt și nu necesită multe ingrediente. Iată de ce aveți nevoie pentru a-l pregăti!

Citește și: Rețetă de frigănele sau pâine prăjită cu ou

Citește și: Rețetă de brioșe cu fructe.Desert gustos și ușor de preparat

Citește și: Rețeta de rapane cu sos de vin și usturoi

Citește și: Prăjitura Albă ca Zăpada.Rețetă simplă și gustoasă

Ingrediente

  • 500 g spanac congelat sau proaspăt
  • 1 ceașcă de orez
  • 1 ceapă mare
  • 2-3 fire usturoi verde
  • apă sau stock de pui ori de legume
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Cum se prepară spanacul cu orez

Orezul se spală bine și se lasă în apă timp de 10-15 minute. Se scurge într-o sită, iar între timp se pregătesc legumele. Ceapa și usturoiul se toacă mărunt. Apoi, se topește untul într-o tigaie și se călește ceapa în el până devine sticloasă. După ce ceapa a devenit sticloasă, se adaugă orezul scurs bine de apă și se lasă alte 5 minute la călit. Se asezonează cu sare și piper și se acoperă cu apă sau cu supă de pui ori de legume. Se mai lasă la fiert încă 10 minute.

Apoi, se adaugă spanacul congelat (sau cel crud, spălat cu curățat de codițele lungi) și se mai lasă totul la fiert încă 10 minute. Dacă spanacul a fost congelat în prealabil, așteptați până ajunge la nivelul de fierbere.

Se oprește focul și se consumă cu ouă ochiuri deasupra. Este gustos și simplu sau, dacă doriți, stropit cu puțină lămâie.

Foto: Shutterstock

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter