ANDREEA BERECLEANU Muză pentru un designer

Publicat pe

Andreea Berecleanu a acceptat provocarea lui Adrian Oianu de a deveni imaginea colecţiei Romanian Punk. Muza şi designerul povestesc cum a început prietenia lor şi care sunt valorile în care cred amândoi.

 

andreea Berecleanu

 

Andreea şi Adrian se cunosc demult, dar au devenit prie­teni de curând. Pe ea o atrag creaţiile lui autentice, iar pe el natura­leţea ei. În plus, amândoi sunt cafegii înrăiţi. I-am găsit la atelierul lui Adrian povestind şi savurând câte o cafea. „Adrian chiar se pricepe la ghicit în cafea. Am aflat întâmplător, asta după ce mi-a făcut o cafea la ibric, cu zaţ mult. Şi ne-am gândit atunci: nu e păcat de atâta zaţ? Şi uite aşa, aflu la el la atelier ce audienţe voi avea a doua zi!, glumeşte Andreea.

 

De când vă cunoaşteţi?

Andreea: În 1995 sau 1996, lucram amândoi la Media Pro, dar în departa­mente diferite. Ne-am cunoscut tangenţial, ne vedeam la diverse eveni­mente, dar nu eram prieteni apropiaţi.

Adrian: Acum vreo 2-3 ani am început să comunicăm prin Catrinel (Catrinel Chiriac, PR-ul lui Adrian – n.r.), care insista ca Andreea să vină la atelier… simţeam că ni se potriveşte, că avem multe afinităţi.

Andreea: Şi eu tot nu găseam timp să vin… Dar acum, de când am început să ne vedem, simţim nevoia să ne în-tâlnim tot mai des şi am devenit foarte buni prieteni. Am multe în comun cu Adrian, dar mai ales spiritul critic. În special la adresa societăţii în care trăim şi unde el s-a întors după atâţia ani de „exil'. Dar Adrian poate fi şi tolerant. Spre exemplu, sunt sigură că ar avea de comentat în privinţa alegerilor mele vestimentare, dar pentru că ţine la mine, nu îmi spune nimic. (râde) Omul e civilizat şi mai ales elegant, a învăţat atâţia ani în America!

 

Câte haine semnate de el ai?

Andreea: Am din toate colecţiile câte ceva. De obicei, vin îmbrăcată la el la ate­lier cu hainele mele şi mă schimb total.

 

Câteodată apari la tv cu un styling uşor neobişnuit pentru un jurnal clasic: porţi cercei mari, coafuri lejere… Ai purtat ceva semnat Oianu şi la jurnal?

Andreea: Am purtat, mi-am asumat şi am şi explicat de ce am apărut în ie românească: ca să nu şochez lumea. Colaborarea mea cu Adrian a venit mănuşă anul trecut, când Intact Media Group a iniţiat campania „E timpul românilor. L-au contactat pe Adrian şi am făcut o prezentare la Muzeul Ţăranului Român în care a fost pre­zentat inclusiv tricoul românesc, creaţia lui Adrian.

 

De LUANA DĂNEȚ

Foto ADRIAN OIANU

 

Află mai multe despre colaborarea celor doi şi vezi mai multe fotografii în numărul de mai al revistei VIVA!

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter