Clinton vs Trump – Războiul secolului: Cine va conduce lumea

Publicat pe

Pe 4 noiembrie 2008, spre surpriza întregului mapamond, america­nii rejectau stereotipia, alegând primul președinte de culoare din istoria Statelor Unite. Sloganul lui Barack Obama, „Yes, we can!', a convins electoratul. Opt ani mai târziu, lupta se poartă între o femeie politician și un magnat al imobiliarelor. America are din nou parte de o premieră…

 

hilary1

 

Actualele alegeri din America au pus populația pe jar mai mult ca niciodată. Lupta dintre cei doi candidați rămași în cursă, Hillary Clinton (Democrați) și Do­nald Trump (Republicani), este extrem de strânsă, până și analiștii politici aflân-du-se în impas, deoarece ambii reprezintă o premieră pentru alegerile prezidențiale: o femeie versus un bărbat care nu este po­litician. Despre interesul suscitat de acest eveniment important din istoria Statelor Unite vorbesc cel mai bine audiențele înregistrate la prima confruntare dintre cei doi, care a adus 86 de milioane de telespectatori în fața televizoarelor. Dez­baterea dintre cei doi titani, după cum i-a denumit presa de peste Ocean, a fost cea mai urmărită confruntare politică din istoria televiziunii. În timp ce Hillary se bucură de loialitatea majorității afri-can-americanilor, a hispanicilor, a fe­meilor și a celor cu studii superioa­re, Trump este favoritul bărbaților, al independenților, al militarilor și al vetera­nilor, în general al persoanelor în vârstă. Lupta cea mare se va da însă pe cele 20 de procente de alegători indeciși.

 

hilary2

 

DE LA FIRST LADY LA MRS. PRESIDENT

Pe vremea când era doar o copilă, Hillary a scris la NASA, pentru a întreba dacă poate deveni astronaut. Cei de la agenție i-au trimis o scrisoare, de altfel, foarte politicoasă, în care îi spuneau că nu primesc fete. Apoi, la 27 de ani, te­merara tânără a încercat să se înroleze în Marină și a mers la baza de recruta­re din Arkansas. Conform declarațiilor sale, recrutorul i-ar fi spus: „Ești prea bă­trână, nu vezi și ești femeie. Poate Câi­nii (Armata) o să te primească.. Așa s-a orientat Hillary spre politică. Iar politica a primit-o cu brațele deschise.

 

În timpul studenției, Hillary Diane Rodham s-a cunoscut cu William Jeffer­son „Bill Clinton la biblioteca facultății. Bill a remarcat-o imediat pe tânăra ambițioasă care voia să schimbe lumea și să pună capăt războiului din Vietnam. După ce acesta i-a fost prezentat oficial, cei doi au rămas împreună. Hillary decla­ra ulterior despre cel ce avea să devină cel de-al 42-lea președinte al Statelor Unite: „Mi s-a părut un tip frumuşel, amuzant, provocator şi care te făcea să te simţi me­reu bine. Nu mai întâlnisem un altul la fel.. Și nici nu avea să mai întâlnească! Înainte de a-i cere mâna în mod oficial, Bill i-a cumpărat în secret iubitei sale o căsuță care îi plăcuse ei, iar 18 ani mai târ­ziu o transforma pe doamna lui în… First Lady. Hillary nu a fost însă doar o soție oarecare, ci femeia puternică din spatele primului om al planetei. Considerată de către „National Law Journal unul dintre cei mai influenți avocați din SUA, Hillary Clinton s-a achitat cu succes și de rolul de mamă și soție de președinte. Aceas­ta s-a implicat direct în luarea deciziilor politice din timpul mandatului lui Bill Clinton, susținându-și public soțul, inclu­siv în scandalul sexual Monica Lewinski. La vremea aceea, cu siguranță Hillary nu se gândea că în familia Clinton ar putea exista doi președinți. Între timp însă, fosta Primă Doamnă a devenit secretar de stat și apoi senator, iar acum are mari șanse să devină președinte.

 

trump

 

THE „APPRENTICE, PREȘEDINTE?

Candidatul Republicanilor la alegerile prezidențiale, Donald Trump, este un personaj în egală măsură controversat și apreciat. Susținătorii săi văd în el o potențială salvare, în timp ce detractorii îl consideră xenofob și rasist. Dacă, în mo­mentul în care și-a anunțat candidatura, Trump nu a fost luat în serios, o lună mai târziu el conducea în sondajele Republi­canilor, așadar un lucru e cert: miliarda­rul este un adversar redutabil, care nu trebuie ignorat!

 

Chiar dacă se speculează că Trump nu a pornit de la zero în afaceri, ci că a bene­ficiat de un ajutor substanțial din partea tatălui său, averea dobândită de el de-a lungul anilor nu poate fi ignorată, până la vârsta de 27 de ani acesta deținând deja 14.000 apartamente. 46 de ani și trei neveste mai târziu, Donald Trump a acumulat 4,5 miliarde de dolari (conform „Forbes), pe care i-a câștigat cu precă­dere din afacerile imobiliare. Acesta și-a încercat norocul și în alte domenii, însă nu cu același succes – a dat greș de patru ori cu cazinourile, la fel și cu compania aeriană sau cu investiția în fotbalul ame­rican, dar asta nu l-a descurajat. Omul de afaceri posedă clădiri emblematice (Trump Tower, în Manhattan, Trump Tower Chicago și Mar-a-Lago Club, în Palm Beach), dar și nenumărate resta­urante, hoteluri și terenuri de golf în în­treaga lume. Donald Trump a știut să se folosească de numele său, transformân­du-l într-un brand. Există vin, vodcă, mobilier, cravate, cămăși, până și o frip­tură ce poartă numele lui Trump, însă cel mai cunoscut este show-ul de televiziune „The Apprentice, care i-a adus acestu­ia notorietatea, dar și o stea pe „Walk of fame. Vor fi toate acestea de ajuns pen­tru ca Donald Trump să câștige alegerile prezidențiale? Rămâne de văzut!

 

HOLLYWOOD-UL ESTE DEMOCRAT

Nu mai e un secret pentru nimeni că aproape toate celebritățile de la Hollywood o susțin pe Hillary Clinton, la fel și cei din marile finanțe, peste 90% din presă și majoritatea comentatorilor TV. Aceasta se bucură inclusiv de sprijinul politicienilor republicani din organizația „Never Trump.com. Trump are mai puțini susținători printre vedete, dar se bucură totuși de sprijinul lui Jon Voight, Clint Eastwood, Charlie Sheen, Mike Tyson și Dennis Rodman. În tabăra lui Hillary se află Beyoncé, Jennifer Lopez, Katy Perry, Madonna, Meryl Streep, Lady Gaga, George Clooney, Miley Cyrus și mulți alții.

 

Într-o postare pe Instagram, cu hashtag-ul HILLARY2016, Lady Gaga scria: „Nimic nu poate împiedica o femeie puternică. Votează pentru prima femeie președinte în SUA! America are nevoie de o trezire!.

 

Actorul Jon Voight își arată și el susține-rea pentru candidatul său: „Când a decis să candideze la preşedinţie, sunt convins că a făcut-o cu încredinţarea că va face din nou ţara să prospere. Doar el poate face asta. Fără înflorituri, fără rumoare, rosteşte doar adevăruri candide. Ultima confruntare dintre cei doi titani va tranșa cu siguranță lucrurile. Atunci vom ști dacă, așa cum afirmă Hillary, Trump este „nepotrivit din punct de vedere tempera­mental să fie președinte și comandant al forțelor armate sau dacă Hillary nu este într-adevăr calificată pentru orice funcție guvernamentală, după cum susține oponentul său. Lupta dintre cei doi este atât de strânsă, încât rezultatul va fi cu siguranță surprinzător, oricare ar fi el.

 

OANA ENACHE Foto GULIVER

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter