Madonna vs. Gaga: Razboiul divelor

Publicat pe

Amandoua au sange italian in vene, au devenit faimoase in New York, si-au vopsit pletele blonde in numele celebritatii si au scandalizat catolicii din lumea-ntreaga. Adesea, si-au exprimat aprecierea uneia fata de alta. Insa cand Lady Gaga a fost acuzata de fani ca a plagiat un cantec de-al Madonnei, totul a iesit de sub control.

Ca muzica lui Lady Gaga este in esenta pop-ul anilor 80 supercosmetizat, nu mai e un secret pentru nimeni. Nici nu e singura – Mika a facut-o cu succes inaintea ei – si cu siguranta nu va fi nici ultima.

Cand masina de marketing s-a pus in miscare in 2008, toate mergeau ca unse. S-a adoptat o reteta simpla: outfit-uri extravagante, coafuri suprarealiste si declaratii de presa contradictorii, o imagine contrastand puternic cu stilul muzical melodios si accesibil al lui Gaga. In timp ce partea pudibonda a opiniei publice se scandaliza cu fiecare nou videoclip lansat, fanii ei – Micutii Monstri, cum obisnuieste sa-i alinte – erau in delir.

Totul pana la albumul cu numarul trei: „Born This Way' s-a lansat in primavara lui 2011 si inca de la debut a starnit valuri de entuziasm. {i nu numai. Asemanarile dintre hitul care da numele albumului si un vechi cantec al Madonnei, „Express Yourself', aparut in urma cu 28 de ani, au fost depistate aproape instantaneu. „Nu sunt atat de idioata incat sa copiez un cantec. Sunt cant-autoare. Scriu o gramada de melodii. Cum as putea sa plagiez o melodie si sa-mi treaca prin cap ca nimeni n-o sa se prinda?', declara Gaga pentru revista britanica NME.

„Comparand cantecele, singurele asemanari apar la linia melodica valabila pentru toata muzica disco din ultimii 50 de ani incoace', adauga ea. Insa presa fierbea, retelele de socializare gemeau de acuzatii, oamenii de PR ai celor doua dive se ciocneau in declaratii contradictorii. Invitata de Jay Leno la „The Tonight Show', Gaga a incercat sa aplaneze conflictul pe cale de a lua proportii: „Am primit un email de la echipa Madonnei, care mi-a transmis ganduri bune si m-a asigurat ca ma sprijina in promovarea cantecului'. Ulterior, reprezentantii Madonnei au negat existenta mailului…

Citeste continuarea in numarul de martie al revistei VIVA!

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter