5 orașe românești de văzut neapărat în această vară!

Publicat pe

Centre istorice pline de farmec, case cu arhitectură unică, festivaluri și evenimente importante, turnuri de apărare, cetăți și fortificații care sfidează legile timpului, peisaje unice desprinse din basm și locuri naturale de care te îndrăgostești la prima vedere… Cine spune că trebuie să mergi la capătul lumii pentru a le întâlni pe toate? Iată cinci orașe românești de văzut neapărat într-un city break.

viva.Sibiu, Brasov, Iasi, Cluj, Tulcea1

Sibiu, orașul medieval

Capitala culturală în 2007, Sibiul și-a câștigat pe drept statutul ca fiind un oraș cultural, autentic, boem și cu o atmosferă din timpurile medievale. Datorită bogatei agende culturale, Sibiul a devenit unul dintre orașele românești care atrag cei mai mulți turiști din toate colțurile Europei. Turnul Sfatului, Catedrala Evanghelică, Podul Minciunilor, porțile vechi de apărare sau Palatul Brukenthal sunt doar câteva dintre atracțiile principale ale orașului, pe care nu trebuie să le ratezi.

Vezi cele mai frumoase obiective turistice din Sibiu

Brașov, orașul de la poalele Tâmpei

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, Brașovul atrage prin istoria lungă, construcțiile străvechi foarte bine conservate, evenimentele culturale printre care menționăm Festivalul Cerbul de Aur, dar și prin târgurile care au loc în fiecare sezon. Simbolul orașului este fără îndoială Biserica Neagră, aflată la câteva minute de mers pe jos, de Piața Sfatului, fiind unul dintre cele mai exemplare monumente de artă gotică din Europa. Printre superlativele găzduite de catedrală se numără și cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa, cea mai mare orgă mecanică din țară sau unul dintre cele mai mari și grele clopote din România.

Cei ce sunt pasionați de astfel de locașuri, pot găsi informații utile despre mănăstirea Frăsinei, mănăstirea Radu Vodă sau mănăstirea Bârsana.

Vezi cele mai frumoase obiective turistice din Brașov

Cluj, orașul în care timpul pare că nu există

Clujenii, oameni molcomi și fericiți își ghidează viețile după legi nescrise… Au învățat că timpul nu este cel mai bun prieten al omului, dar știu cum să facă să pară că nu există…. Dacă ajungi aici în această vară, vei putea intra și tu în ritmul lent al sătenilor după care își desfăloară treburile zilnice, prin vizitarea uneia dintre cele mai frumoase grădini botanice din sud-estul Europei. Aceasta se întinde pe o suprafață de circa 14 hectare și găzduiește aproximativ 11.000 de specii de plante aduse de pe toate continentele.

Vezi cele mai frumoase obiective turistice din Cluj

Iași, orașul celor mai mari scriitori români

Dacă vrei să pornești pe urmele scriitorilor Mihai Eminescu sau Ion Creangă trebuie neapărat să ajungi pe plaiurile moldovenești, în Iași, unul dintre cele mai interesante orașe ale țării. Vei putea vizita o mulțime de obiective turistice, printre care casele în care s-au născut sau locuit marii scriitori. Sau poți porni în explorarea străduțelor flancate de muzee interesante și palate somptuoase, cum este Palatul Culturii, simbolul orașului Iași.

Tulcea, poarta de intrare în Delta Dunării

Dincolo de plimbările pe faleza Dunării, de shopping sau relaxare în localurile care se ghemuiesc de-a lungul zonei de promenadă, Tulcea este un oraș atât istoric, cât și cultural. Găzduiește patru muzee interesante, piețe mari și monumente, dar și singura cetate medievală din Dobrogea: Enisala, pe care nu ar trebui să o ratezi într-un city break în Tulcea.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul in România. Bilete incepand de la 1 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la nr. 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter