Amestec de arhaic și cosmopolit, într-un pelerinaj de excepție în Israel

Publicat pe

Israel, poziționat în Orientul Mijlociu, este una dintre cele mai fascinante destinații de pelerinaj pentru credincioși, în principal datorită importanței sale unice în cele trei religii monoteiste: creștinism, iudaism și islamism, dar și pentru cei care sunt pur și simplu pasionați de istorie și cultură.

Amestecul iconic între vechi și modernă care surprinde orice vizitator, Israel este locul ideal pentru a aprofunda misterele și legendele sale, de la importante locații ale Noului Testament, atracțiile acestui stat întinzându-se pe mai multe secole de experiențe.

Ofertă de nerefuzat din partea agenției Europa Travel, turoperatorul low-cost din România te invită să descoperi lumea întreagă la cele mai atractive prețuri prin cele mai noi programe turistice. Un circuit-pelerinaj în Israel reprezintă călătoria de inițiere, de descoperire și de explorare pentru orice pelerin, măcar o dată în viață.

Orașe de legendă din Israel

Ierusalim este un adevărat centru de atracții istorice și religioase, pe care trebuie să le explorezi pe îndelete pentru a le aprecia la adevărata lor însemnătate. Cele mai multe dintre ele sunt amplasate în Orașul Vechi, care este împărțit în patru cartiere: cartierul evreiesc cuprinde numeroase clădiri vechi și faimosul Zid al Plângerii, cartierul armean și cartierul creștin, care sunt întrucâtva mai silențioase, iar cartierul musulman, cel mai mare, include faimoasa Cupolă a Stâncii.

Simboluri deosebite ale Ierusalimului sunt Muntele Măslinilor, unde vei găsi Mănăstirea Tatăl Nostru, Biserica Lacrima, Biserica Tuturor Națiunilor și Grădina Ghetsemani, toate legate de locuri unde Isus obișnuia să se roage sau să le predice ucenicilor. Drumul Crucii, cunoscut și sub denumirea de „Via Dolorosa', drumul pe care Isus și-a purtat crucea spre locul de răstignire, se încheie cu Biserica Sfântului Mormânt.

Pătrunde în orașul Bethleem pentru a descoperi câteva dintre cele mai importante biserici din Israel, cea mai vizitată dintre ele fiind Biserica Nativității, locul nașterii lui Isus, situată în apropierea Pieței Ieslei. Tot legat de viața lui Isus este și orașul Nazaret, destinație de pelerinaj de aproape 2000 de ani. Bine conservat și întreținut, orașul vechi deține majoritatea atracțiilor, fiind una dintre cele mai frumoase combinații de arhitectură, cultură și istorie din lume. Vizitează aici Basilica Bunei Vestiri, Fântâna Fecioarei Maria și Biserica Ortodoxă Sf. Gabriel.

Orașele moderne ale Israelului

Orașul Haifa, în mare măsură un oraș modern, trebuie inclus în orice itinerar de vizitare în Israel, care te va surprinde cu străduțele sale uimitoare, Grădinile Bahai, Altarul lui Bab și mănăstirea Stella Maris, acolo unde a luat naștere Ordinul Carmelit, în vârful Muntelui Carmel. În plus, arta arabă și plajele mediteraneene ale orașului sunt un bonus binevenit pentru vizitatori.

O altă pauză de la istorie ai putea lua vizitând orașul Tel Aviv, destinație plină de viață, bogată în distracții nocturne. Această bogată metropolă deține 50 de cartiere, inclusiv centrul orașului, și o seamă de atracții, de la cluburi, puburi și baruri, precum și rămășițe diverse ale trecutului, Portul Jaffa, de care se leagă legenda lui Iona și a balenei sau salvarea Andromedei de către eroul grec Perseus din fața unui monstru marin.

 

De Geanina Ichim

Oferte Speciale Circuit Israel

Tarif: 449 Euro/persoana – 4 nopti cazare cu mic dejun si cina (3 nopti in Bethleem si o noapte in Tiberias) la hoteluri de 3*-4*, transport avion, autocar local pentru realizarea itinerariului, turul oras Tel Aviv, excursie Masada, ghid local vorbitor de limba romana. *Date de plecare: 06.09, 10.10.2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter