Andreea si Calin Goia recomanda Cambodgia si Vietnam

Publicat pe

"Am vazut cateva locuri aproape ireale: templele de la Angkor, plajele Insulei Phu Quoc din Vietnam, dunele rosii si albe de la Mui Ne, orasul Hoi An cu strazile sale inguste ce te poarta in trecut si faimosul Halong Bay cu cele trei mii de stanci ce ies din mare."

Solistul de la Voltaj si sotia lui au petrecut cateva zile in Indochina franceza, cei doi oprindu-se in Cambodgia si Vietnam. Pasionata de fotografie, Andreea a surprins frumusetea Asiei si a locuitorilor ei care zambesc tot timpul.

Andreea, Calin Goia

Cambodgia

Principala zona turistica a Cambodgiei este Siem Reap, al carei punct de atractie este reprezentat de templele de la Angkor. Construit in prima jumatate a secolului al XII-lea, Angkor Wat este cel mai cunoscut dintre aceste temple, datorandu-si faima basoreliefurilor care redau invataturile lui Vishnu.

Cambodgia
Cambodgia – Templele din Angkor

Cei doi au stat doua zile la Phnom Penh, unde au vizitat Palatul Regal, Pagoda de Argint, orasul vechi si Russian Market, „un loc de unde poti cumpara cam tot ce folosesc, poarta sau mananca locuitorii din Cambodgia, si alte doua zile la Siem Reap, orasul de langa templele Angkor.
 

Cambodgia

 

Vietnam
Templele si pagodele sunt raspandite peste tot in tara care timp de 30 de ani a luptat pentru a-si cuceri independenta. Astazi Vietnamul se deschide turistilor care intalnesc la tot pasul orezarii, plantatii de bambus si palarii conice.

Vietnam
Vietnam – Dunele rosii

Aventura din Vietnam a inceput in sudul tarii in insula Phu Quoc, „unde am vazut satele pescaresti, am facut snorkeling si ne-am bucurat de mare si soare. S-au indreptat apoi spre nord, prima destinatie fiind Saigon, fosta capitala a Vietnamului de Sud, acum Ho Chi Minh City.

Vietnam
Vietnam – Hoi An

„Am fost la Muzeul Orasului, la Muzeul de Razboi si Muzeul de Istorie. A urmat centrul Vietnamului, unde am petrecut doua zile linistite in frumosul orasel Hoi An. Mergand mai departe spre nord, am trecut de la 34 de grade la 16, lucru mai putin placut, dar surmontat de frumusetea Halong Bay. Am vizitat si Hanoi, actuala capitala a Vietnamului unit, unde am cutreierat stradutele din Cartierul Vechi, am vazut mausoleul lui Ho Chi Minh, pagoda intr-un picior.

Vietnam
Apus de soare la Phu Quoc

Cum ajungi: drumul pana la Phnom Penh, capitala Cambodgiei, dureaza peste 20 de ore, cu escala la Amsterdam si Bangkok, in Thailanda. „A fost un drum lung si obositor, dar pe care l-am repeta cu prima ocazie, spun insa cei doi.

Vietnam
Vietnam – Halong Bay, sat plutitor

Tipsuri
Organizeaza-ti singura vacanta;
Iti poti face programul de pe o zi pe alta, cautand pe Internet locurile speciale;
Negociaza cat poti de mult, reducerile ajung chiar la 90%.

Nu trebuie sa ratezi!
O vizita intr-un sat SPA este un must, mai ales ca asiaticii stapanesc la perfectie tehnica masajului.

Florentina Liutic/ Fotografii Andreea Goia

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter