(P) Atracții naturale, de neratat în Lefkada

Publicat pe

Lefkada este un paradis albastru cu unele dintre cele mai bune plaje din Europa, păzite îndeaproape de stâncile albe care par că străpung cerul precum săgețile. Insula grecească se mândrește și cu o mulțime de atracții naturale incredibile pe care ar trebui să le descoperi într-un sejur în această vară.

 

viva.Lefkada1

 

O minune a naturii

 

Cascada Dimosari, aflată în imediata apropiere de Nidri, este unul dintre cele mai valoroase obiective naturale de pe insulă. Traseul cascadei printre crăpăturile stâncilor albe, este unul fabulos, sfârșindu-se într-un defileu incredibil, de care te îndrăgostești instant. Mii de turiști vin aici, în fiecare vară, pentru a se răcori în apele precum cristalul ale cascadei. Pentru a ajunge la Dimosari trebuie să străbați o pădurice de pini parfumați, fiind locul perfect pentru o plimbare relaxantă într-o zi toridă de vară. Nu ar trebui să ratezi din itinerariul tău nici vizitarea orașului Nidri, unul dintre cele mai frumoase din Lefkada, cu un port cochet și plaje idilice.

 

Grota Papanikolis, una dintre cele mai vechi din Grecia

 

Închirază din orașul Nidri o barcă și pornește spre descoperirea uneia dintre cele mai frumoase și vechi peșteri, parțial inundate, din Grecia. Papanikolis a fost sculptată de apa sărată a mării și de vânt, luând forme ireale, cu pereți înalți scăldați de ape azurii, diafane.

 

Capul Dukato, un loc plin de legende

 

Cel mai sudic punct al insulei este Capul Dukato, o stâncă care străbate linia de orizont, și în mjlocul căreia se află un far. Locul este plin de legende cu caracter grecesc. Se spune că în vremurile demult apuse, acest loc era folosit de către zeițe și prințese, ca punct de unde-și puneau capăt zilelor din cauza suferințelor din dragoste. Ba chiar, unii greci afirmă că nuanța ireală de albastru pe care o are golfulețul, se datorează lacrimilor vărsate de domnițele care s-au aruncat de pe stâncile Capului Dukato.

 

De Mădălina Isar

 

Sejur Lefkada http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-autocar-lefkada-grecia/hotel-paradise-inn/388/5386

 

Hotel Paradise Inn 3*- de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter