(P) Atracții tradiționale pe insula Thassos

Publicat pe

Thassos se aflată în topul preferințelor europenilor pentru vacanțe unice la malul Mării Egee, atragând cu plajele salepitorești, peisajele de un verde luxuriant de la plantațiile dese de măslini și pădurile de pini, precum și cu satele pitorești cu o arhitectură specifică.

 

viva.Thassos1

 

Agora antică, simbol al insulei

 

Thassos este cunoscută pentru istoria îndelungată și tumultuoasă, iar unul dintre cele mai interesante locuri care îți vorbesc despre trecutul insulei, îl reprezintă Agora, un sit arheologic format din temple vechi, resturi de sanctuare, un teatru antic și alte clădiri. Aici vei mai găsi și Mănăstirea Arhanghelului Mihail, protectorul insulei, care îți oferă și o vedere superbă asupra mării, numai bună de imortalizat și de pus în ramă.

 

Selecția de activități în Thassos este una inepuizabilă, așa că vei găsi aici numeroase locuri pe care neapărat trebuie să le descoperi, dar și facilități diverse cu care să-ți umpli timpul liber. Descoperă frumoasele sate tradiționale în drumeții pline de savoare ce-ți vor purta pașii spre castele vechi, ridicate în vârfuri de munte în stil venețian, dintre care se remarcă Potamia, Panagia și Theologos.

 

Theologos cel plin de splendoare

 

Aflat la 52 km distanță de capitala insulei, între Kastro și Kinira, Theologos este unul dintre cele mai impresionante sate tradiționale ale insulei, fiind și una dintre cele mai vechi așezări, apreciat pentru arhitectura sa, dar și pentru că se remarcă prin rămășitele unor construcții antice. De altfel, guvernul grec a și oficializat calitate de 'vechi' a satului încă din anul 1979, astfel că localnicii nu mai au dreptul să-și modernizeze locuințele, și sunt obligați prin lege să conserve elementele arhitecturale tradiționale.

 

Aspectul unic al stațiunii este păstrat prin casele și vilele pitorești frumos colorate, iar aici vei avea ocazia să descoperi și rămășițele unei așezări preistorice. În plus, dacă vizitezi Theologos în iunie, vei putea lua parte la unul dintre evenimentele specifice pentru acest sat, reconstituirea unei nunți tradiționale, la care toată lumea este invitată.

 

De Geanina Ichim

 

Sejur Thassos https://www.christiantour.ro/pachete/oferta/trypiti-bungalows-sejur-individual-thassos-2016

 

Hotel Trypiti Bungalows 3*- de la 176 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport individual, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter