Dan Cruceru: „Viaţa veche nu mai există, trăim o viaţă nouă, cu copilul pe primul loc”

Publicat pe

Dan Cruceru este tatal unei fetite de cinci ani, timp in care a acumulat suficienta experienta ca parinte, incat sa ne dezvaluie o parte din secrete. Admite ca primii doi ani sunt cei mai grei, ca a trebuit sa renunte la sucuri acidulate si ca Google Calendar este o minune pentru viata de familie.

 

1. Ce sfaturi i-ai da unui tatic tanar? Care e cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l stie?

Sa fie deschis sa invete. In acest domeniu, nu devii expert decat prin practica, iar pentru asta ai nevoie de multa rabdare. Stiu, e greu, viata ti se schimba complet cand apare copilul. Dar, credeti-ma: satisfactiile sunt enorme.

 

2. Ce transformari uimitoare ai observat la sotia ta dupa ce a devenit mama, cum au schimbat-o ultimii cinci ani?

Si ei i-a fost greu. Evident, nici macar o mama nu este experta din prima zi de viata a copilului ei. Pe de alta parte, e o mama foarte implicata. La inceput, copilul era singurul care mai conta in casa si recunosc, am avut ceva „gelozii”. Incet, incet, am invatat, insa, cum e viata in trei si ne-am redescoperit si pe noi. Acum, cautam ca, periodic, sa avem si momentele noastre, in doi. Revenind la intrebarea ta, am descoperit o mamica foarte buna pentru copilul ei, cu o mentalitate faina de a creste un copil liber si puternic. In paralel, am invatat impreuna cum sa ne organizam: cum sa avem timp si pentru copil si preocuparile lui, dar si pentru carierele noastre. Suntem foarte organizati, folosim inclusiv Google Calendar, ca sa ne sincronizam programul si facem o super echipa.

 

3. Cum s-a schimbat viata ta dupa ce s-a nascut fetita ta?

Cum spuneam, viata veche nu mai exista, traim o viata noua, cu copilul pe primul loc. Totul s-a schimbat, iar primii 2 ani au fost grei. Noi am avut norocul sa avem sustinerea bunicilor si de mare ajutor ne-au fost. Acum, am o viata foarte aglomerata, dar frumoasa. Cum va spuneam: sunt foarte bine organizat.

 

4. S-a schimbat ceva si in obiceiurile voastre alimentare de cand sunteti parinti?

Evident: cautam sa mancam cat mai sanatos posibil, nu mai gasesti sucuri acidulate la noi in casa. Incercam sa-i oferim Sophiei mese sanatoase. Iar puterea exemplului este cea mai buna. Pe de alta parte, nu vreau sa-mi frustrez copilul, asa ca, din cand in cand, o las sa guste si din „placerile interzise”, precum ciocolata, de exemplu. Mi se pare ca e un gust fara de care un om nu poate trai. Totul, insa, cu limite.

 

5. In ce etapa va aflati acum? Cum va provoaca Sofia Maria?

E poate cea mai frumoasa etapa de pana acum. Este extrem de curioasa si inteligenta si ne surprinde cu intrebari de-ti sta mintea-n loc sau cu informatii pe care le prinde din zbor de la gradinita sau de la televizor. De exemplu, mi-a explicat de curand cum erupe un vulcan. Ea mi-a explicat mie, da?! In plus, incepe sa aiba tabieturi, preferinte, isi alege singura vestimentatia, jocurile pe care vrea sa le facem impreuna, animatiile la care sa ne uitam. E superb. Pe de alta parte, ne bate foarte mult la cap sa-i facem rost de un fratior sau surioasa. 🙂

 

6. Ai in plan o revenire in televiziune?

Mi-as dori ca Taticool.eu sa devina TATICUL- o emisiune info-tainement, dedicata parintilor smart, parintilor care vor sa aiba niste copii liberi si puternici. Sunt discutii pe subiectul asta, dar si pe alte emisiuni. Poate se va intampla si o revenire, dar, momentan, ma concentrez pe popularizarea brand-ului Taticool, un brand pe care mi-l doresc macar de renume national.

 

Oana Popoiag, Foto: Facebook

 

Dan Cruceru: „Viaţa veche nu mai există, trăim o viaţă nouă, cu copilul pe primul loc'Dan Cruceru: „Viaţa veche nu mai există, trăim o viaţă nouă, cu copilul pe primul loc'

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter