Bruxelles

Publicat pe

Bruxelles

Bruxelles

Bruxelles Bruxelles

In capitala Belgiei merita vizitat Parlamentul European, Palatul Artelor care se lauda cu tablouri semnate de Rubens, Dali sau Brueghel, dar si Institutul Regal de Stiinte Naturale. Nu trebuie ratate nici muzeele, mai ales cel al jucariilor, al instrumentelor muzicale si cel al benzilor desenate, unde copiii pot afla mai multe despre aventurile lui Tin Tin. La Palatul Regal, puteti da „nas in nas cu unul dintre membrii familiei regale. Aici inca functioneaza una dintre resedintele oficiale princiare. O alta atractie a orasului o constituie Atomul, o structura inalta de 103 metri, construita de inginerul Andre Waterkeyn cu prilejul „Expozitiei Mondiale din 1958, simbol al orasului. Aceasta gazduieste in interiorul sau un restaurant si un loc de joaca pentru copii, iar una dintre sfere poarta numele unei celebre violoniste de origine romana, Lola Bobescu. Amatorii de shopping pot face cumparaturi pe Rue Neuve sau in Galeriile St. Hubert, considerate cele mai vechi din Europa.

Bruxelles Bruxelles

Un cadou deosebit se poate achizitiona de la magazinele de ciocolata care pot fi asemanate cu cele de bijuterii datorita luxului, bunului gust si preturilor. Cofetarii spun ca pralinele sunt rodul unor secrete ce se transmit din tata in fiu, iar in Belgia e de preferat sa oferi o cutie cu trufe decat un buchet de flori. In Bruxelles cele mai multe restaurante ofera adevarate regaluri gastronomice de inspiratie franceza, dar si bucatarie traditionala, unde se mananca bine si la preturi negociabile.

Mihai Gainusa: „Vizitand atatea capitale europene nu m-a atras in mod deosebit Bruxelles-ul, desi am fost de doua ori in acest oras impreuna cu echipa de la Cronica Carcotasilor. Interesanta este Grand Place cu cladirile de inspiratie architecturala franceza si monumentul Atomului. La Bruxelles trebuie negresit sa mananci la un restaurant fructe de mare si sa gusti ciocolata belgiana.

Text: Ioana Capanu; Fotografii: http://www.hostelbrussels.com

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter