Marele Premiu al Academiei Franceze se lansează la Cărtureşti

Publicat pe

Tanarul autor elvetian, Joël Dicker, isi lanseaza la Bucuresti romanul „Adevarul despre cazul Harry Quebert”, recompensat cu Marele Premiu al Academiei Franceze in 2012 si publicat de Editura Trei. Joël Dicker se intalneste cu cititorii din Romania, joi 23 mai, ora 18.00, la Libraria Carturesti-Verona.

 

joel-dicker-verite-sur-laffaire-harry-quebert-L-9jWURI
Alaturi de Joël Dicker vor fi prezenti Dan C. Mihailescu, critic literar, Ana Antonescu, traducator, si Magdalena Marculescu, director editorial Editura Trei.

Exploatand un fapt divers, Joël Dicker a construit un thriller alert care este, in acelasi timp, un roman in roman, un studiu sociologic asupra Americii clasei de mijloc inainte de alegerea la presedintie a lui Barack Obama, ancheta unei crime si un curs de literatura.

„Cu o maiestrie uluitoare pentru un autor atat de tanar, Joël Dicker redefineate romanul politist, romanul de formare si romanul despre literatura, antrenandu-ne intr-o poveste pe care nu o lasam din mana pana la ultima pagina. Adevarul despre cazul Harry Quebert a fost, pentru mine, revelatia anului. Am devorat-o in cateva nopti cu o pasiune pe care n-am mai simtit-o de mult fata de o carte.' – Pascal Bruckner

Joël Dicker s-a nascut la Geneva, pe 16 iunie 1985. A studiat dreptul la Universitatea din Geneva, absolvind in 2010. A obtinut „Premiul scriitorilor genevezi pentru primul sau roman, Les Derniers Jours de nos pères. A publicat al doilea roman al sau, Adevarul despre cazul Harry Quebert, in septembrie 2012, primind Marele Premiu al Academiei Franceze. De asemenea, a facut parte din selectia finala pentru Premiul Goncourt. A fost distins cu Premiul Goncourt al Liceenilor pe 2012.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter