Cele mai luxoase destinaţii cu Fainoşag

Publicat pe

Pierdute prin munţi sau ascunse prin satele Munteniei se află unele dintre cele mai luxoase locuri cu Fainoşag în care îţi poţi petrece o altfel de vacanţă. Una de poveste , în care să descoperi farmecul vremurilor de odinioară, să fii răsfăţată ca o prinţesă, dar să ai parte de luxul şi confortul vremurilor moderne.

Villa Poem Boem

În apropierea Castelului Peleş, faimosul şi talentatul arhitect Toma Socolescu ridica la 1927 o vilă pe care i-o oferă în dar soţiei sale, Florica, ca semn al iubirii pe care i-o purta. Era perioada interbelică în care pitoreasca staţiune Sinaia era destinaţia preferată atât a familiei regale, cât şi a marilor familii. Renovată cu migală, construcţia şi-a recăpătat farmecul de odinioară şi s-a transformat astăzi într-una dintre cele mai căutate destinaţii cu Fainoşag, călătorii fiind cuceriţi de interioarele provensale romantice în care au fost strecurate elemente ale artei brâncoveneşti, de băile cu adevărat unice sau de grădina minunată în care poţi savura o cafea aromată în timp ce citeşti una dintre cărţile aflate în mini-biblioteca vilei.

poem2

Foto: www.poemboem.com

Viscri

Pus pe harta destinaţiilor turistice de către Prinţul Charles care şi-a cumparat aici o proprietate, magicul sat Viscri s-a transformat într-una dintre cele mai atractive locuri cu Fainoşag ale României. Pitoresc, autentic, Viscri a intrat în patrimonial UNESCO şi îşi întâmpină vizitatorii cu cele mai tradiţionale produse. Vizitatorii se îndrăgostesc imediat de dulceţurile, supa de găină cu tăiţei sau pâinea pe vatră pregătite după reţete tradiţionale. Proiectul Viscri 125 a presupus restaurarea mai multor case de tip saxon, construite în secolul XVIII, în care îţi poţi petrece un sejur de neuitat. Nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării, iar serviciile oferite sunt de top. Hambarul transformat în restaurant, locul de joacă pentru copii sau organizarea unor ateliere, de la cel de gătit în stil saxon la cel de fotografie, îţi garantează că vacanţa va fi una de poveste şi toată lumea se va simţi minunat, de la mic la mare.

zabola2

Foto: www.viscri125.ro

Domeniul Greaca (Giurgiu)

La 40 de minute de Bucureşti se află conacul şi domeniul Greaca, o adevărată oază de linişte şi de relaxare. Legenda spune că localitatea şi-a primit numele de la hanul La Greaca cea frumoasă', aflat în proprietatea unei grecoaice care stăpânea şi moşia. Resortul Greaca este format dintr-un conac construit în stil neormânesc, restaurant, cramă şi două piscine exterioare. Dacă nu îţi place să leneveşti la soare, atunci poţi încerca una dintre numeroasele activităţi care pot fi practicate aici: de la jocul de tenis la plimbările cu ATV-ul. De asemenea, pot fi vizitate obiectivele turistice din apropiere: Casa de Piatră de la Hereşti, Fântânile de la Izvoarele sau Schitul Gostinari sau poţi încerca o plimbare pe Dunăre cu vaporaşul.

greaca1

Foto: www.domeniulgreaca.ro/resort/

Zabola Estate

Nu trebuie să îţi programezi o vacanţă în Franţa dacă vrei să stai într-un castel construit în urmă cu sute de ani. Poţi încerca această experienţă în satul Zabala din judeţul Covasna, unde se află castelul Zabola, înconjurat de un domeniu incredibil de frumos, cu o privelişte care îţi taie respiraţia. Aflat în proprietatea contelui Mikes, castelul cu şase camere duble este o reşedinţă de lux, inclusă în numeroase topuri internaţionale ale celor mai frumoase destinaţii cu Fainoşag de vacanţă. O plimbare cu bicicleta prin vastul domeniu care îl înconjoară, însoţită de un picnic cu delicatese tradiţionale, va fi doar una dintre dintre amintirile dragi cu care vei pleca de aici.

Zabola Estate

Foto: zabola.com

Cele mai luxoase destinaţii cu FainoşagCele mai luxoase destinaţii cu Fainoşag
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter