Cinci plaje de top din Ischia, insula-grădină a Italiei

Publicat pe

Ancorată în apele turcoaz ale Mării Tireniene, între Capri și Procida, Ischia este una dintre cele mai frumoase insule europene, mai puțin cunoscută turiștilor români, dar care a început să câștige tot mai multă popularitate în ultima perioadă. 

Considerată de către italieni o destinație de vacanță luxoasă, Ischia înseamnă plaje vulcanice, stațiuni cosmopolite cu viluțe neoclasice colorate, bijuterii arhitecturale vechi de sute de ani, grădini luxuriante și ape termale cunoscute pentru proprietățile lor încă din Antichitate. 

Tarife accesibile la vacanțele de vară în Ischia

Dacă îți dorești o escapadă relaxantă la soare, Ischia poate fi cea mai bună alegere în noul sezon estival! AeroVacanțe a lansat Ofertele Early Booking 2020 la sejururile cu avion în Insula Ischia, ce pornesc de la numai 219 euro/persoană! Pachetele includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer-aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică! 

Cea mai mare insulă din Marea Tireniană, Ischia însumează peste 100 de izvoare termale, 300 de centre SPA, zeci de grădini mediteraneene și numeroase plaje spectaculoase, înlănțuite de-a lungul celor 34 km de linie de coastă. 

Compuse din nisip fin, alb sau auriu, din prundiș cenușiu sau din pietre vulcanice, plajele insulei atrag vizitatorii din toate colțurile Europei. Una dintre cele mai căutate este Citara Beach, aflată la marginea elegantului orășel Forio și la mică distanță de pitorescul Complex Termal Poseidon Garden – considerat a fi cel mai bun de pe insulă. Nisipul fin în nuanțe de gri, apele cristaline de un albastru-safir, faleza înțesată de localuri și magazine, numeroasele centre nautice și facilitățile excelente oferite turiștilor, o transformă în una dintre cele mai populare plaje din Italia. 

Spectaculoasă datorită nisipului său foarte negru, Fumarole Beach din stațiunea Sant’Angelo adună un număr impresionant de vizitatori în fiecare vară. Arcuită elegant precum o semilună în jurul unor golfulețe în care se varsă izvoare termale și minerale, această plajă este vizată de către turiștii dornici să facă împachetări cu nămol terapeutic, dar și de către familii datorită apelor călduțe și de mică adâncime. În plus, peisajele sunt unice: dealuri vulcanice acoperite de măslini și palmieri, viluțe cu fațade colorate asemeni bomboanelor fructate și un port pitoresc, înconjurat de restaurante pescărești, toate te vor fascina odată ce ai ajuns aici. 

Cea mai mare plajă din Ischia, Maronti Beach se află între Sant’Angelo și izvoarele naturale Cavascura, în capătul unui drum ce pornește din Barano. Aici vei găsi cele mai multe centre SPA de pe insulă, unde să te bucuri de împachetări cu nămol terapeutic și argilă roșie, să te bucuri de măști faciale cu alge marine, dar și de masaje cu ulei de măsline și portocale. Cei 3 km de nisipuri gri sunt împărțiți în plaje publice și private, ce dispun de centre nautice și grădini termale.

Mai puțin obișnuită decât restul plajelor italiene, Saint Montano Beach are o poziție fabuloasă în scobitura unui golf izolat între crestele Munților Vico și Zaro, în stațiunea Lacco Ameno. Nisipul deschis la culoare, apele mici, liniștite și turcoaz, dealurile acoperite cu vegetație luxuriantă compun peisaje fascinante, asemeni celor din Thailanda. 

Retrasă, mică și mai puțin aglomerată decât alte plaje aflate în capitala Ischia Porto, încântătoarea Iglesi Beach este preferata turiștilor pasionați de snorkeling. Apele sale cristaline sunt pline de bogății marine, iar golful ascunde numeroase peșteri și grote în care să te aventurezi atât înot, cât și cu barca. Dacă ajungi aici dimineața vei surprinde un spectacol al naturii unic, atunci când razele soarelui se strecoară printre crăpături și se reflectă în apa azurie și pe pereții peșterilor. 

de Mădălina Isar

Sursa foto: flickr.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter