(P) Circuit în Istanbul, cel mai cosmopolit dintre orașele turcești

Publicat pe

Istanbul a fost unul dintre cele mai ravnite orase ale lumii datorită poziției sale strategice pe două continente. Astăzi, metropola plină de viață a Turciei continuă să fascineze prin edificiile sale de patrimoniu, viața de noapte și atmosfera păstrată din vremurile în care Istanbul se mandrea cu titlul de capitală a trei imperii.

Marele Bazar cu cele 4000 de magazine întins pe aproape 58 de străzi, Moscheea Albastră și Catedrala Sfanta Sofia, Palatul Scufundat unde au loc concerte de muzică clasică, Turnul și Podul Galata sau Palatele Dolmabahce și Topkapi sunt doar cateva dintre marile bijuterii ale orașului Istanbul pe care trebuie să le descoperi. Un circuit în Istanbul cu autocarul poate fi o ocazie excelentă să vizitezi toate aceste obiective turistice. Profită de ofertele speciale și alege un pachet de vacanță low-cost în Istanbul, de la Europa Travel!

Simboluri arhitecturale

Vast, vibrant și impresionant, Instanbul este locul care face trecerea delicată de la istorie la modernitate și de la tradiții la lux, într-o fracțiune de secundă fără ca măcar să sesizezi acest aspect. Descoperă pe străzile șerpuitoare și pe bulevardele elegante, celebrele construcții ce i-au adus faima în lume. Una dintre acestea este Moscheea Albastră ridicată din dorința arzătoare a unui tanăr sultan care a căutat ani de zile locul perfect pe care să ridice un edificiu de cult.

La ridicarea acestei moschei, arhitecului i s-a ordonat să realizeze un minaret din aur. Potrivit legendelor locale, acesta nu a înțeles că este vorba de unul singur, așa că i-a adăugat 6 turnuri. După terminarea lucrărilor, Moscheea Albastră a intrat în conflict cu Marea Moschee de la Mecca, care pe atunci deține tot atatea minarete.

O altă bijuterie unică a Istanbulului este Biserica Sfanta Sofia ce a fost timp de 1000 de ani cea mai mare biserică a lumii creștine. Mai tarziu, acest edificiu de cult a fost transformat în moschee, iar astăzi funcționează ca muzeu de artă.

Shopping și relaxare

După o tură de istorie în orașul vechi, dă o fugă în Marele Bazar, despre care se spune că adună în fiecare zi pană la 400.000 de mii de vizitatori. Te poți pierde pe cele aproape 60 de străzi întortocheate ce cuprind mii de magazine, cafenele, localuri tradiționale și piețe de condimente și ceaiuri. În labirintul de alei vei găsi și o stradă lungă pe care se îngrămădesc cele mai multe magazine ce vand bijuterii din aur și argint.

Într-o croazieră pe apele Bosforului ai ocazia să admiri orașul Istanbul și dintr-o altă perspectivă, poți alege o călătorie la amurg cu cină inclusă pe vas și momente artistice fabuloase. Sau de ce nu, să descoperi împrejurimile într-o călătorie pe Marea Marmara spre Insula Prințului numită Buyukada, un complex de mici insulițe unde pe vremuri familiile regale erau exilate aici din diverse motive.

De Mădălina Isar

Circuite 2017 – Istanbul – Tarif: 149 Euro/persoana, 4 nopti cazare cu mic dejun la hotel Selenay 3*, transport autocar, ghid roman si ghid local pentru ziua 2. *Bonus! Croaziera pe Bosfor! *Oferta Last Minute 10% reducere & BONUS HOTEL 4*, pentru inscrieri pana la 02 Octombrie 2017! Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter