City break la Londra cu reduceri de vară la shopping și muzee cu intrare gratuită

Publicat pe

Capitala Marii Britanii e una dintre cele mai cosmopolite metropole din Europa, un oraș elegant, complicat, un spațiu urban care te ademenește de fiecare dată să rămâi mai mult, să îl explorezi pe îndelete și să te întorci nu doar cu amintiri, ci și cu multe suveniruri, poate și cu câteva piese vestimentare de colecție sau accesorii deosebite de tot ce ai văzut până acum, fie că îți rezervi acum un city break la Londra sau în lunile care urmează. În zilele ploioase poți să vizitezi unele dintre cele mai impresionante muzee din Europa sau să mergi la shopping, iar în timpul liber poți să te plimbi pe străzile orașului, să vizitezi Parcul Hyde sau să explorezi centrele universitare din împrejurimi. Află câteva dintre motivele pentru care trebuie să vizitezi capitala Marii Britanii și secretele pe care trebuie să le știi ca să te poți bucura de o escapadă desăvârșită.

 

E bine să știi că mâncarea și cazarea sunt destul de scumpe în orașul de pe malul râului Tamisa, dar scapi destul de ieftin cu prețul accesibil pentru biletele de avion. Ai mai multe zboruri disponibile din majoritatea orașelor din provincie, nu doar din București, și dacă te uiți după bilete din timp, poți să zbori ieftin cu companiile aeriene low-cost.

 

Oxford Street, cea mai cunoscută stradă de shopping din Europa

 

Orașul de pe malul Tamisei e de fiecare dată o surpriză plăcută oricând plănuiești să îți rezervi următorul city break la Londra. Mai mult decât alte capitale europene, orașul e o metropolă în adevăratul sens al cuvântului, cu agitație și aglomerație. Cele mai importante reduceri de vară sunt în lunile iulie și august, dar partea bună a oricărei minivacanțe la Londra e că găsești reduceri tot timpul anului, mai ales pentru că e o competiție acerbă între magazine și case de modă, așa că și soldurile sunt generoase.

 

Cele mai cunoscute străzi de modă din capitală sunt Oxford și Mayfair, arterele unde se găsesc cele mai scumpe magazine ale unor case de modă celebre în întreaga lume. La fel de cunoscute sunt și Seven Dials, Carnaby Street, zona Picadilly unde se găsesc magazine cu prețuri mult mai accesibile. E greu să alegi între zeci și sute de magazine, dar oricând urmează să vizitezi orașul de pe malul Tamisei poți să te iei după reducerile din vitrine. Și nu te opri doar la piese vestimentare, poți să te uiți și după parfumuri, la Bloom Perfumery, spre exemplu, să cumperi cărți la Brick Lane Books sau butoni de cămașă pentru partenerul tău la The Button Queen.

 

Și pentru că ajungi într-un oraș unde se dă tonul modei, ai putea să te oprești la magazinele de tip butic sau la pop-up store, un concept care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, mai ales pentru că aceste magazine de mici dimensiuni sunt perfecte pentru designerii tineri care nu își permit o chirie foarte costisitoare. Dacă îți plac hainele vintage, pe strada Oxford găsești poate cea mai variată selecție de magazine de designer și case de modă celebre. Cu siguranță, ai auzit de Harrolds, magazinul se găsește pe Knightsbridge, iar pe străzile din apropiere sunt la fel de multe magazine în care ai putea să îți clătești ochii sau să cumperi tot ce îți dorești. Pentru chilipiruri, oprește-te la Târgul de sâmbătă de la Old Spitalslfields Market sau la cel de pe strada Portobello. Pentru piese vestimentare neconvenționale caută pasajul Camden Passage.

 

Iar dacă vrei să mergi la cumpărături în cele mai cunoscute malluri din capitala Marii Britanii, atunci pune-ți pe listă magazine din Liberty, Selfridges, Westfiels sau Witeleys, unde reducerile sunt mai mult decât atractive chiar și pentru un buget redus de vacanță.

 

Vizitează gratuit cele mai impresionante muzee într-un city break la Londra

 

De fiecare dată când pleci într-o minivacanță urbană cu siguranță arunci o privire peste cele mai importante muzee pe care le poți vizita odată ajunsă la destinație. Poate că îți plac muzeele de istorie, muzeele de artă contemporană sau muzeele de știință. În capitala Marii Britanii ai un itinerariu complet pe care îl poți completa cu fiecare escapadă londoneză pe care o faci. E imposibil să le vizitezi pe toate în câteva zile. Spre deosebire de alte capitale europene, în Londra intrarea la muzee e liberă, așa că poți să economisești bani pe care să îi investești în shopping. Dacă te gândești că de fiecare dată când vizitezi în jur de trei muzee importante plătești undeva între 40 și 50 de euro în orașe precum Paris, Amsterdam sau Roma, atunci capitala londoneză e cu mult mai atrăgătoare.

 

La Galeria Națională londoneză sunt expuse unele dintre cele mai spectaculoase tablouri din lume și muzeul e unul dintre puținele locuri unde nu poți să îți faci selfiuri sau fotografii. Dar acest lucru ar trebui să te bucure pentru că în felul acesta poți să profiți de timpul pe care îl ai la dispoziție ca să admiri picturi din perioada medievală și până în secolul al XIX-lea fără să te gândești la postări. La Galeria Națională găsești tablouri ale celor mai celebri pictori din lume într-un singur loc, și poți să vezi care sunt diferențele între un Michelangelo și un Caravaggio, de ce sunt atât de speciale lucrările lui Da Vinci sau diafane cele ale lui Botticelli și Raffaello, dar și cât de fascinantă e lumea din picturile lui Monet, Degas, Renoir, Velázquez și Van Gogh. La Muzeul Tate poți să admiri o colecție de artă modernă și contemporană, cu lucrări de Beuys, Matisse sau Rothko. Poți să lași acest muzeu spre seară, pentru că e deschis până la 22:00 în zilele de vineri și sâmbătă, adică în perioada săptămânii când orașul se umple de turiști.

 

Așa că dacă prinzi o dimineață sau o după-amiază ploioasă în capitala Marii Britanii, poți să îți faci program cultural și să vizitezi cele mai importante muzee. Ai putea să te oprești și la Muzeul Britanic de pe strada Great Russell, deschis zilnic între orele 10:00 și 17:30. Acesta e unul dintre cele mai interesante muzee londoneze, în care sunt adăpostite milioane de exponate din perioada Antichității și până în perioada modernă. Un succes aparte îl au exponatele egiptene, bijuteriile și comorile adunate din toate colțurile lumii, sculpturile Panteonului, armurile de samurai, colecția de ceasuri, vase de ceramică și pergamentele din Grecia și Roma antică.

 

Cartierul muzeelor

 

Dacă ajungi în South Kensington, cartierul muzeelor, poți să vizitezi în aceeași zi Muzeul de Istorie, Muzeul de Știință unde este expus primul calculator din lume și Victoria&Albert Museum, cel mai cunoscut muzeu de artă decorativă din lume, cu peste o sută de galerii, care includ colecții de fotografii, sculpturi și obiecte de decor interior. După ce termini turul acestora, ai putea să faci o plimbare prin Hyde Park, un parc de suflet pentru localnici, așa cum Central Park e pentru newyorkezi. În perioada verii, ai șanse mari să prinzi și concerte de muzică în aer liber sau alte evenimente speciale la care ai putea să iei parte.

 

Excursii în frumoasele grădini din Oxford și Castelul Windsor

 

Dacă alegi bilete de avion pentru un weekend prelungit la Londra și vrei să scapi de agitația din metropola supraaglomerată, ai putea să te uiți pe hartă și să îți alegi un orășel din împrejurimi pe care să îl explorezi pentru o zi sau pentru jumătate de zi. Cei mai mulți turiști care zboară spre capitala Marii Britanii vizitează Oxfordul, unul dintre cele mai cunoscute centre universitare din lume, cu clădiri care par rupte din alt secol, cum sunt Biserica lui Hristos, celebră datorită filmului Harry Potter, dar și Catedrala Oxford, o construcție impresionantă, în care nu ai cum să nu te simți copleșită de frumusețe. Poți să te plimbi pe malul Tamisei sau să vizitezi Castelul Oxford. Micul centru universitar se află la o oră distanță de metropola londoneză.

 

Dacă alegi o minivacanță în Londra, o a doua variantă ar fi să vizitezi Castelul Windsor, mai ales dacă ți-a plăcut întotdeauna istoria familiei regale britanice. Castelul Windsor ascunde toate secretele familiei regale britanice, și are o tradiție de mai bine de o mie de ani, fiind, de altfel, cel mai vechi castel locuit din lume. În cazul în care mergi în vacanță alături de copii sau la rândul tău ești fascinantă de construcțiile Lego, e bine să știi că în apropiere se află și Legoland, lumea de vis construită cu migală din zeci de mii de piese Lego.

 

Te-ai convins? Alege un city break la Londra și descoperă orașul cochet, locuit de milioane de oameni, un oraș care ascunde mai multe secrete decât ți-ai putea închipui dincolo de stereotipuri! O să îți dai seama că englezii nu sunt chiar așa rigizi și taciturni precum ți-ai imaginat. Atunci când ajungi în capitala Marii Britanii trebuie să ieși din propriile stereotipuri. Ai o mie de motive să pleci într-un city break la Londra în lunile care urmează. Dacă ai fost până acum în orașul de pe malul Tamisei, care ar fi prima oprire pe care ai recomanda-o?

 

City break la Londra cu reduceri de vară la shopping și muzee cu intrare gratuităCity break la Londra cu reduceri de vară la shopping și muzee cu intrare gratuită
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter