Constantinos Raptis te invită să explorezi METAXA Angels’ Treasure

Publicat pe

Anul 2015 a fost momentul în care Constantinos Raptis, Maestrul Metaxa a lansat pentru prima oară METAXA Angels Treasure, un amestec de vinuri Muscat și distilate vechi rafinate, o băutură extraordinară, cu un farmec aparte, rezultat al condițiilor unice de maturare specifice cramelor Casei din Attica.

Peste tot în lume, băuturile spirtoase se maturează și evoluează în butoaie, în tot acest timp interacționând cu mediul înconjurător. Pe parcursul procesului, apa și alcoolul se evaporă prin porii butoaielor. În condiții de umiditate, în mod natural, evaporarea acționează mai degrabă asupra alcoolului decât a apei, lăsându-i băuturii maturate o concentrație de alcool relativ mai scăzută. Alcoolul care se evaporă din butoi este cunoscut ca „Angels Share', destinat să fie savurat de către Îngeri.

Lucrurile decurg puțin diferit în cramele Casei Metaxa din Attica. Povestea noastră este una unică, aproape magică. În Attica, umiditatea este scăzută pe parcursul anului. Astfel, se evaporă o cantitate mai mare de apă, rezultând o licoare mai concentrată și mai intens aromată.

Luând o porție mai mare de apă, Îngerii lasă în urmă o licoare cu un conținut de alcool semnificativ mai mare decât cea inițial pusă în butoi. O băutură maturată, de o finețe subtilă și o intensitate aromatică bogată, întruchipând cu totul specificul Casei: METAXA Angels Treasure.

„Anul 2019 marchează lansarea primei ediții METAXA Angels Treasure Single Cask Strength, pe care am selectat-o personal din Butoiul N°1019, după ce am așteptat cu răbdare. Sunt mândru să prezint această licoare intens aromată, care a atins vârful concentrării la 42.2% ABV.' Constantinos Raptis, Metaxa Master

Descoperă METAXA Angels Treasure Single Cask Strength, N°1019

METAXA Angels Treasure este o licoare cu un caracter puternic, ce rar poate fi întâlnit în alte părți ale lumii. Inspirat de un fenomen excepțional, Maestrul Metaxa a vrut să aducă la un nivel și mai înalt băutura spirtoasă, explorând în continuare potențialul lichidului de culoarea chihlimbarului. A descoperit expresia supremă a Angels Treasure în diferite butoaie din colțurile cramelor sale.

Așteptat cu răbdare și scos la iveală din aceste butoaie, misterul Angels Treasure, este cu atât mai prețios cu cât condițiile sunt speciale în fiecare colț al cramelor. Băutura evoluează diferit, în funcție de nivelul de umiditate. Povestea unică a fiecărui butoi va fi dezvăluită cu ocazia lansării unor ediții limitate METAXA Angels Treasure, fiecare cu o tărie alcoolică diferită și un caracter individual. Individualitatea băuturii este sărbătorită anul acesta cu ocazia lansării inaugurale Cask N°1019, un lichid unic cu o concentrație alcoolică de 42,2 %, înzestrat cu un caracter profund și puternic, în timp ce edițiile limitate din fiecare butoi urmează să fie lansate în următorii ani.

Fiecare ediție METAXA Angels Treasure Single Cask Strength va avea un caracter individual și o concentrație diferită. Fiecare lansare va fi adăugată unei selecții rare de băuturi spirtoase de colecție.' Ediția Cask N°1019, un prețios elixir, este lansată în doar 4.500 de decantoare. Fiecare decantor poartă un număr de serie individual și sigiliul Războinicului de Salamina, emblema Casei, într-un design lucrat elegant, care evocă formele unei aripi de înger. Încoronat cu un dop unic ce simbolizează o picătură din lichidul prețios închis înăuntrul sticlei, decantorul este o veritabilă bijuterie ce reflectă raritatea licorii de culoarea chihlimbarului.

CULOARE
Chihlimbariu intens, cu reflexe de cupru

AROME
Prune și smochine uscate, nucșoară, scorțișoară Ceylon, ghimbir, miere de albine sălbatice, petale de flori uscate și note de stejar vechi

GUST
Bogat și concentrat, intens. Condimente dulci, stafide albe, prune, sirop de struguri și un amestec de ardei

FINAL
Somptuos și persistent cu note de miere și condimente dulci

ABV
42,2 %

Preț recomandat: 165 euro
Savurați METAXA Angels Treasure Single Cask Strength simplu, sec.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter