Cura§ao - Insulele Antile

Publicat pe

Cura§ao – Insulele Antile

Cura§ao – Insulele Antile

Localizare: Cura§ao este una din insulele care tin de Antilele Olandeze si se afla in Marea Caraibelor, foarte aproape de Venezuela, la sud de zona furtunilor tropicale.

Populatie: 150.000 de locuitori.
Suprafata: 450 km/patrati
Limbi vorbite: olandeza, engleza, spaniola si un dialect local, papiamento (o limba noua, care amesteca olandeza, spaniola si portugheza).

Principalele puncte de atractie: Fost centru al comertului cu sclavi, insula Cura§ao este acum destinatia turistica ideala pentru o vacanta intr-un paradis exotic. Plajele, insorite tot timpul anului si asezonate cu palmieri, au nisipuri albe si fine; apa marii vazuta de departe este turcoaz, iar de aproape e foarte limpede si populata cu pesti viu colorati. Cum fauna subacvatica este parca desprinsa din cele mai frumoase documentare cu pesti de pe Discovery, insula este frecventata de amatorii de scuba diving.
Populatia bastinasa este foarte primitoare cu turistii, iar preturile nu sunt deloc piperate. Atata doar ca drumul pana acolo costa in jur de 1500 euro. Daca aveti norocul sa ajungeti in acele locuri, nu uitati sa inchinati si in sanatatea noastra un lichior original de Cura§ao.

Cezar Paul-Badescu; Foto: monsoux3.blogspot.com.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter