Descoperă LOUIS XIII LE SALMANAZAR, primul decantor de cristal de 9 litri din lume

Publicat pe

LOUIS XIII prezintă o spectaculoasă capodoperă, un decantor de colecție ce aduce un omagiu remarcabilei arte a cristalului. LOUIS XIII LE SALMANAZAR este primul decantor de cristal de 9 litri din lume, o realizare ce încoronează apogeul artei fine de prelucrare a cristalului.

Realizată de legendarul producător de cristal Baccarat, această capodoperă monumentală a fost concepută cu meticulozitate de peste 20 de maeștri în prelucrarea cristalului și de un maestru sculptor, premiat cu Ordinul Chevalier de lOrdre des Artes et des Lettres. Cel mai mare decantor de coniac din lume, LOUIS XIII LE SALMANAZAR, va fi prezentat exclusiv la LOUIS XIII Boutique în Beijing SKP, începând cu ianuarie 2018.

O OPERĂ DE REFERINȚĂ

Creat cu multă grijă la detalii de către 20 de maeștri artizani premiați cu cele mai înalte distincții, LOUIS XIII LE SALMANAZAR este un decantor unic în ceea ce privește măiestria, dimensiunea și statura sa, pentru prelucrarea impresionantei creatii fiind folosite peste 15 kilograme de cristal.

LOUIS XIII LE SALMANAZAR este creația unui grup de elită de artizani, Meilleurs  Ouvriers de France și a unui maestru Baccarat, premit Chevaliers de lOrdre des Arts et des Lettres, care s-au lăsat inspirați de infinitele posibilități sculpturale ale cristalului. De la maestrii sticlari până la cei care au cizelat detaliile, fiecare persoană a fost implicată îndeaproape în meșteșugirea acestei piese extraordinare. De la văpaia cuptorului până la atelierul liniștit, dantelăria și dopul fleur-de-lys au fost modelate de maeștri, medalionul curbându-se delicat pentru a îmbrățișa forma unică a decantorului. Cum există un singur LOUIS XIII Le SALMANAZAR în întreaga lume, cine va scrie istoria, devenind norocosul proprietar al unei capodopere remarcabile și copleșitoare?

Inovația se regăsește în moștenirea Louis XIII. Astăzi, Louis XIII prezintă Louis XIII Le Salmanazar, un decantor extrem de rar la nivel internațional. O capodoperă realizată pentru colecționari, acest decantor unic reprezenta simbolulurile istoriei, tradiției și ale pasiunii pentru meșteșug ale casei noastre' a afirmat Ludovic du Plessis, Director executiv pe plan global LOUIS XIII.

Pentru această provocare de excepție, LOUIS XIII a apelat la Baccarat, care a creat si primul decantor de cristal pentru LOUIS XIII, inspirat de o sticlă ce a fost găsită pe câmpul de luptă de la Jarnac. Este pentru prima dată când Baccarat creeaza o capodoperă LOUIS XIII de anvergura pe care o are LOUIS XIII LE SALMANAZAR. O reușită tehnică în materie de prelucrare a cristalului, la care pot aspira doar marii maeștri.

PARFUMUL TIMPULUI LA O SCARĂ ULUITOARE

Spectaculosul decantor conține nouă litri din parfumul timpului cum este considerat coniacul LOUIS XIII. De la începuturile sale din 1874, fiecare generație de maeștri pivniceri selectează cele mai vechi și mai prețioase eaux-de-vie pentru a crea amestecul LOUIS XIII. Maeștrii pivniceri LOUIS XIII sunt custozii acestei moșteniri unice. Fiecare dintre aceștia transmite cunoștințele, experiența și emoția acestei creații celui care îl urmează, ca de la tată la fiu, de la maestru la ucenic. Căci niciun maestru pivnicer nu va gusta rodul final al artei sale. Doar împreună își pot lăsa moștenirea viitorilor cunoscători. Grandios și somptuos, LOUIS XIII LE SALMANAZAR reprezintă un tribut adus pasiunii lor, onorând realizările de o viață ale acestora la o scară fără precedent.

RITUALUL SUPREM AL DEGUSTĂRII

Ca un ecou al gesturilor fiecărui maestru pivnicer ce degustă și selectează învechitele butoaie tierçon, ritualul de degustare este unul care face timpul să stea în loc.

Pentru a se ridica la înălțimea acestui moment, LOUIS XIII LE SALMANAZAR este prezentat într-un cufăr elegant, care conține 8 pahare de cristal, un platou și un dispozitiv de servire special. Cu acest dispozitiv special, similar celui folosit de generații de maeștri pivniceri pentru a degusta și servi amestecul LOUIS XIII, proprietarul acestei capodopere unice de nouă litri va retrăi experiența deplină a unui ritual de degustare privilegiat.

LOUIS XIII LE SALMANAZAR va fi disponibil la un preț de 350.000 de euro în LOUIS XIII Boutique, primul boutique LOUIS XIII exclusiv din lume, începând cu ianuarie 2018.

DESPRE CONIACUL LOUIS XIII

Gândiți-vă la ce va fi peste un secol. Fiecare decantor reprezintă realizarea de o viață a generații întregi de maeștri pivniceri. Încă de la începuturile sale din 1874, pentru LOUIS XIII fiecare generație de maeștri pivniceri selectează cele mai vechi și mai prețioase eaux-de-vie. Astăzi, maestrul pivnicer Baptiste Loiseau pune deoparte cele mai rafinate eaux-de-vie, ca o moștenire lăsată celor care îl vor urma în secolul următor. LOUIS XIII este un amestec de până la 1.200 eaux-de-vie obținute 100% din Grande Champagne, premier cru din regiunea Cognac. De generații intregi, decantoarele legendare au fost realizate din cristal fin, suflate de unii dintre cei mai talentați maeștri artizani. LOUIS XIII are un buchet exceptional de arome de miere, petale uscate de trandafir, smirnă, prune, caprifoi, cutie de trabucuri, piele, smochine și fructul pasiunii. LOUIS XIII este un parfum. Parfumul Timpului.

DESPRE BOUTIQUE-UL LOUIS XIII DIN BEIJING

LOUIS XIII LA BOUTIQUE este situat în Beijing SKP, o prestigioasă imagine a modei și o fereastră deschisă către întreaga Asie. Acesta își primește oaspeții într-o oază de odihnă și relaxare, în care aceștia pot savura amestecul atemporal, alături de o selecție de preparate, apoi îi poartă mai departe în legendă, oferindu-le o inițiere în colecția completă a decantoarelor LOUIS XIII, a accesoriilor și a colecțiilor limitate, alături de ediții speciale care se găsesc exclusiv în boutique.

 

Descoperă LOUIS XIII LE SALMANAZAR, primul decantor de cristal de 9 litri din lumeDescoperă LOUIS XIII LE SALMANAZAR, primul decantor de cristal de 9 litri din lume
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter