Destinaţii romantice din filme

Publicat pe

Dacă vrei să pleci într-o vacanţă romantică alături de iubitul tău, inspiră-te din cele mai apreciate filme de dragoste. Poţi vizita locurile unde s-au filmat şi poţi trece prin experienţele pe care le-au avut eroii tăi preferaţi.

 

TOSCANA

În filmul „Sub soarele Toscanei (2003), o scriitoare (Diane Lane) înşe­lată de soţ se retrage într-o vilă pito­rească din Toscana, unde speră că se va regăsi şi va descoperi ce îşi doreşte de la viaţă. Toscana e perfectă pentru o poveste de dragoste. Peisajele rurale sunt dominate de dealuri cu viţă-de-vie, măslini şi chiparoşi, iar oraşe pre­cum Cortona, Florenţa, Montepulcia­no sau Positano îşi păstrează farmecul medieval, cu vile vechi, dar bine între­ţinute, şi străzi pavate cu piatră cubi­că. Dacă ajungi în Toscana, trebuie neapărat să deguşti sortimentele de vin locale, faimoase în toată lumea, să vizitezi bisericile cu arhitectură medi­evală precum Bazilica San Francesco din Arezzo şi monumentele din peri­oada renascentistă, în care Italia era centrul cultural al lumii.

 

 TOKIO

Capitala Japoniei este scena pe care își spun povestea persona­jele din „Lost in Translation' (2003), un actor american aflat la final de carieră (Bill Murray), care vine în Tokio pentru a fil­ma o reclamă, și o tânără (Scar­lett Johansson) neglijată de soțul ei, un fotograf care are un pro­iect în oraș. Povestea de dragos­te a celor două suflete pierdute se desfășoară pe fundalul lumi­nilor și agitației permanente din Tokio, în special cele două carti­ere centrale, Shinjuku și Shi­buya. Vedem în toată măreția sa hotelul de cinci stele Park Hyatt, o construcție de 52 de etaje care găzduiește, la ultimul nivel, barul preferat al persona­jului interpretat de Bill Murray, New York Bar. Împreună cu cei doi eroi ai filmului, admirăm Yasukuni Don, artera principa­lă din centrul de afaceri și distracție al orașului, și Shibuya Crossing, piața din zona prefe­rată de tinerii japonezi, echiva­lentul celebrului Times Square din New York. Pentru că Tokio e un oraș al contrastelor, ajun­gem de la o vizită la templul Ju­gan-ji Temple, la o ieșire într-un club de karaoke, Karaoke-kan, și la un restaurant specializat în sushi, Ichikan. Într-un oraș viu, plin de culori și de viață, două suflete pereche se regăsesc și descoperă romantismul.

 

 PARIS

„Before Sunset (2004) a emoţionat până la lacrimi multe privitoare. Povestea lui Jesse (Ethan Hawke) şi Celine (Julie Delpy), care se reîntâlnesc după nouă ani, se desfăşoară în cel mai romantic oraş din lume, Paris. Aici, ies în La Pure Café, o cafenea micuţă aflată la un colţ de stradă, apoi plea­că la o plimbare pe Promenade Plantée. Fac o excursie cu barca pe Sena, se întâlnesc la librăria Shakespeare and Company (care apare şi în comedia lui Woody Allen, „Midnight in Paris), aflată pe malul stâng al Senei, vizavi de Catedrala Notre-Dame, vizitează cartierul studenţesc din nordul Universităţii Sorbona şi un cartier plin de magazine de antichităţi, Saint-Paul Village. Bineînţeles, dacă ajungi în Paris poţi să re­iei traseul celor doi îndrăgostiţi din film sau poţi să îţi faci pro­priul traseu, oricum ar fi, vei avea parte de o vacanţă de vis.

 

ROMA

O comedie romantică clasică, un film alb-negru din epoca de aur a Holly-woodului, „Vacanță la Roma (1953), îi poartă pe Audrey Hepburn și Grego­ry Peck prin unul dintre orașele cu cea mai bogată istorie din lume, Roma. Audrey e o prințesă plictisită care scapă de cei care o păzesc, se aventureză pe străzile capitalei italiene și întâlnește un american fascinant. Filmul este atât de cunoscut, încât în Roma există și o companie care organizează tururi cu ghid prin locurile în care a fost filmat. Mai exact, vei vedea Coloseumul, cel mai cunoscut amfiteatru din lume, Dealul Capitoliului, de pe care ai o priveliște perfectă asupra forumului ro­man, Bocca della Verità (Gura Adevă­rului), un basorelief ce face parte din biserica Santa Maria de Cosmedin, fântâna Trevi, în care poți arunca o monedă în timp ce îți pui o dorință, și Via dei Condotti, strada cu cele mai șic magazine din Roma.

 

CASABLANCA

O poveste de dragoste desfășurată pe fundalul unui conflict dezastruos, „Casablanca (1942), filmul care se petrece în orașul cu același nume, e o incursiune în lumea și cultura fascinantă a Africii de Nord. Humphrey Bogart și Ingrid Bergman dau viață unei povești emoționante, al cărui far­mec este amplificat de exotismul locului. „Casablanca este filmat aproape în totalitate în studio, dar dacă vrei să ai par­te de o vacanță specială alături de iubitul tău, merită să îți programezi o călătorie în cel mai cosmopolit oraș din Ma­roc. Aici poți vizita La Corniche, cartierul întins de-a lungul oceanului, în care vei vedea hoteluri și cluburi vechi, de pe vremea când Corniche era centrul turismului din oraș, și multe fast-food-uri occidentale. Acum, hotelurile cele mai noi, plus un cinematograf modern, se află pe Bulevardul lOcean Atlantique. Interesante sunt și Old Medina, cea mai veche parte a acestui oraș cu o istorie veche de treispre­zece secole, și cartierele mai noi, împânzite de case cu arca­de și străzi străjuite de palmieri, construite în vremea când Maroc era protectorat francez. Farmecul franțuzesc, ușor sofisticat, încă se resimte pe străzile din oraș. Și tot în Casa­blanca poți vizita cea mai înaltă clădire religioasă din lume, Moscheea Hassan al II-lea.

 

de RALUCA TĂMAȘ, Foto NORTHFOTO , SHUTTERSTOCK

 

Destinaţii romantice din filmeDestinaţii romantice din filme
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter