“Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul”, cea mai frumoasă carte pentru copii

Publicat pe

Datorită frumoaselor ilustraţii ale Cristianei Radu, « Domnişoara Poimaine şi joaca de-a Timpul » de Adina Rosetti a obţinut premiul pentru cea mai frumoasă carte la Concursul naţional de design de carte, „Cele mai frumoase cărţi din România', ediţia a treia, organizată la UNAgaleria din Bucureşti.

 

 

CR Coperta dr1

 

Vestea ilustraţiilor inedite şi a poveştii năstruşnice din « Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul » a mai primit, la Chişinău, Premiul Special acordat de Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în cadrul Premiilor Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret.

 

De asemenea, Cărtureşti Verona a găzduit, în luna martie, o expoziţie cu desenele originale ale Cristianei Radu ce au putut fi admirate de la mic la mare.

 

« Domnişoara Poimâine şi joaca de-a Timpul » este o frumoasă poveste în care timpul primeşte o reprezentare vizuală, iar întrebările celor mici primesc un răspuns colorat şi plin de imaginaţie. Domnul Azi, bătrâna doamnă Ieri, domnişoara Poimâine, Vrăjitoarea Niciodată şi spiriduşul Vreodată îşi dau întâlnire într-o poveste amuzantă în care timpul începe să curgă mai repede ca de obicei, aşa cum fantazează toţi copiii când sunt mici şi nerăbdători să crească mai repede.

 

Cristiana si Adina1

 

Despre autoarea cărţii şi ilustrator

 

Adina Rosetti a umplut în copilărie caiete cu compuneri despre extratereştri, a aterizat din greşeală la o facultate economică şi a devenit apoi scriitoare şi jurnalistă. În timpul liber inventează poveşti pentru cei doi copii ai ei, Clara (8 ani) şi Anton (3 ani), şi stă cu nasul în cărţi.

 

Cristiana Radu s-a jucat de când se ştie cu creionul, hârtia şi poveştile. Spre deosebire de majoritatea adulţilor, ea încă nu s-a oprit. În prezent explorează cărările artei vizuale contemporane cu aceeaşi plăcere cu care trasează în continuare pe hârtie personaje şi poveşti.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter