Dubai

Publicat pe

Dubaiul

Dubai

Localizare:
Emiratele Arabe Unite.

Cand e cel mai bine de vizitat.
Dubaiul are un climat subtropical, astfel incat trebuie vizitat mai ales intre lunile noiembrie si martie. Dar chiar daca ajungeti pe aceste meleaguri exotice si in restul anului, puteti fi siguri ca nu veti uita prea usor vacanta petrecuta aici. Desi multi turisti cred ca intr-o tara islamica nu exista viata de noapte, Dubai e un oras ultramodern. Nu degeaba i se spune „Ibiza pentru cei foarte bogati'. Barurile de noapte sunt mereu pline, mai ales in serile de joi, cand incepe weekend-ul aici, si fiecare are orchestra si DJ. Transportul pana la hotel nu e o problema si nici mersul pe jos, deoarece infractionalitatea e un fenomen strain de Emirat!

Vedete care au fost aici.
Dubai, cel mai dezvoltat emirat din punct de vedere turistic, atrage in permanenta celebritati de pe tot globul. Unele vedete, precum sotii Beckham, vin aici mai ales ca sa se relaxeze, altele sosesc insa ca sa participe la renumitul turneu de tenis organizat anual. Interesant e insa ca David Beckham, starul de la Real Madrid, a fost atat de incantat de Dubai, incat a decis sa isi cumpere o proprietate (o vila cu 5 dormitoare) pe o insula care va fi gata peste doi ani!
Daca nu va sperie superlativele, aflati ca va fi cea mai mare insula construita vreodata de mana omului si va fi vizibila si de pe Luna!
Faimoasa Martina Navratilova si-a luat din Dubai mobila pentru noua ei casa din Florida.
Jennifer Capriati, care s-a cazat la ultra-luxosul Burj Al Arab, a dansat din buric, s-a plimbat prin desert calare pe camile, pentru a marturisi la sfarsitul vizitei ca s-a simtit ca intr-un film cu Alladin!
Acum 3 luni a vizitat Dubai-ul si cel mai valoros jucator de golf din lume, Tiger Woods.
Atat starurile internationale, cat si turistii obisnuiti, descopera la Dubai cel mai fascinant produs al industriei turistice din lume.

Principalul punct de atractie.
In Dubai, impresioneaza in mod deosebit indraznetele realizari arhitectonice. Astfel, nu trebuie ratata vizitarea zgarie-norilor triunghiulari botezati Emirates Towers, Hotel Jumeira Beach, Water Park (unde amatorii de senzatii tari au parte de tobogane cu jeturi de apa, reglata termic, care te ridica si te coboara). Dar ceea ce domina Dubai-ul e Burj Al Arab, cel mai scump si mai inalt hotel din lume (321 de metri) – mai mare decat Turnul Eiffel si cu doar 60 de metri mai mic decat Empire State Building. E construit in mare, are 28 de etaje, un restaurant subacvatic si unul la ultimul etaj, patinoar si cinematograf, camerele sunt dotate cu paturi rotative, o platforma suspendata pe care aterizeaza elicopterele…
Celor cazati la acest hotel, unde pretul unei camere poate ajunge si la cota de 6.800 de dolari, li se pun la dispozitie diverse programe de recreere, cum ar fi raliuri printre dune, schi pe nisip, curse cu camile etc. Evident, e un loc exclusivist, insa trebuie sa stiti ca la acest hotel s-au cazat si vedete din Romania, fara sa fi risipit averi, asadar nu e inaccesibil!

Cumparaturi.
Dubai e considerat capitala shopping-ului din Orientul Mijlociu. Desi e un loc extrem de scump, aici se pot face numeroase cumparaturi, datorita atat de orientalului obicei al negociatului. Chiar si la mall-uri puteti incerca sa obtineti un pret mai bun decat cel solicitat initial. De cele mai multe ori, are un efect sigur sa simulati ca abandonati negocierea si sa plecati spre magazinul de vizavi!

Horia Ghibutiu.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter