Johannesburg

Publicat pe

Johannesburg

Johannesburg

Localizare:
Africa de Sud.
Populatie: 2,5 milioane.

Celebritati care au fost aici.
La Johannesburg, oras al carui nume in graiul Zulu, Egoli, inseamna locul de aur, s-au nascut numeroase vedete, precum supercampionul la box Lennox Lewis sau muzicianul Manfred Mann.
Aici s-a turnat filmul „Malcolm X, Whitney Houston a tinut un concert memorabil, iar la a 85-a aniversare a lui Nelson Mandela, au sosit staruri ca Robert de Niro, Bono, Oprah Winfrey.
La Johannesburg a urmat cursurile unei scoli de balet actrita de origine sud-africana Charlize Theron si tot aici isi facea atleta Gabi Szabo cantonamentele.
Johannesburg a fost vizitat si de catre fotbalistul englez David Beckham. Nu in ultimul rand, in acest oras a lucrat Ted Dumitru, singurul roman care a antrenat o echipa din campionatul de fotbal al Africii de Sud, Orlando Pirates.

Puncte de atractie.
In cel mai mare oras sud-african, totodata capitala comerciala a tarii, turistii pot opta pentru o sumedenie de locuri, dupa cum urmeaza: pesterile in care se crede ca au trait unii dintre primii hominizi; Monte Casino Bird Gardens – un parc in care vietuiesc peste 200 de specii de pasari; Soweto (abreviere pentru Southwestern Townships) – cartierul in care au locuit Mandela si Desmond Tutu; Gradinile Botanice Witwatersprand – intinse pe 300 de hectare; Old Fort& Constitutional Hill – alt loc incarcat de istorie, inchisoarea de care si-a legat numele Nelson Mandela; Piata Ghandi – unde se afla o statuie a lui Mahatma Ghandi, care si-a petrecut in aceasta tara 21 de ani.
Pentru amatorii de vanatoare, agentiile de turism au oferte pentru un safari de neuitat.
De asemenea, orasul are o viata de noapte foarte activa, orasul fiind renumit pentru cazinourile sale.

Cumparaturi.
Johannesburg e un paradis al celor care adora cumparaturile, deoarece aici se gasesc nu mai putin de 20 de mall-uri. De aici pot fi procurate, printre altele, renumitele statuete africane. Singura grija pe care trebuie sa o aiba un turist aflat pentru prima data la Johannesburg este fenomenul infractional. De aceea, vizitatoarele sunt sfatuite sa tina bine posetele si sa evite anumite cartiere dupa lasarea serii!

Bucatarie.
Spre deosebire de Cape Town, Johannesburg nu are un specific culinar. Fructele de mare sunt insa preparate excelent aici.

Unde se poate sta.
Don Suites Sandton IV***. Situat langa stadionul „Ellis Park, Sandton IV e un hotel cochet, cu mobila in stil georgian. Turistii cazati aici pot vizita doua dintre cele mai sofisticate centre comerciale din Johannesburg, Sandton City si Sandton Square, de unde pot fi achizitionate diamantele care au facut celebra aceasta tara. Pe timp de iarna, o camera double standard la acest hotel costa 170 de euro iar vara poate ajunge chiar la un pret dulbu.
Horia Ghibutiu
(foto: http://www.joburg.org.za/index.stm).

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter