Explorează, în această vară, cea mai muntoasă insulă din Marea Ionică!

Publicat pe

Kefalonia, devenită celebră după lansarea blockbuster-ului Captaion Corelli’s Mandolin care a fost turnat în mare parte aici, este una dintre cele mai pitorești destinații grecești. Coastele stancoase cu plaje pietroase ce se întind la poalele munților, alături de pădurile de pini pitici și măslini parfumați, formează un cadru absolut spectaculos care te invită la relaxare.

Descoperă Kefalonia într-un sejur de poveste cu autocarul de la Europa Travel, turoperatorul low-cost renumit pentru tarifele foarte mici la vacanțe și serviciile excelente de cazare.

Cea mai mare insulă din Marea Ionică nu își datorează renumele doar peliculei ce i-a avut în rol principal pe Nicolas Cage – Capitanului Antonio Corelli și Penelope Cruz – prea frumoasa Pelagia, ci în special plajelor senzaționale, a satelor pastelate și golfurilor turcoaz numai bune de bălăcit sau practicat snorkeling. În schimb, Kefalonia este o insulă care își păstrează farmecul tradițional astfel încat vei găsi cateva sate de pescari și de munte, unde poți degusta dulcețuri locale, preparate din pește sau miere de cimbrișor.

Cele mai populare locuri din Kefalonia

Simbol al locului, plaja Myrtos adună cei mai mulți vizitatori care ajung aici în croaziere inspirate din Zakynthos ori Lefkada, sau în cadrul turului de insulă. La amiază această plajă devine neîncăpătoare datorită numărului mare de turiști atrași de peisajul asemănător locurilor exotice: o mare de albastru turcoaz ți se revarsă în fața ochilor, cu valuri spumoase ce scaldă pietrele albe care compun o plajă lungă și lată, umbrită de un perete din calcar impunător.

La fel de populare sunt orășelele Assos, Fiskardo și Argostoli, cel din urmă este de altfel și capitala insulei și unul dintre cele mai importante porturi din Marea Ionică. Orașele, celebre pentru casele cu arhitectură venețiană și fațade colorate, sunt dominate de atmosfera vibrantă, datorită tavernelor pescărești și a restaurantelor tradiționale care se îngrămădesc pe falezele cosmopolite.

Edificii de patrimoniu și peisaje de neuitat

Pentru pasionații de istorie se găsesc o mulțime de edificii medievale aflate în apropierea celor trei orașe. Spre exemplu, la circa 7 km distanță de capitală răsare mandru unul dintre cele mai impozante castele – Castelul Saint George întins pe numai puțin de 16.000 mp. A fost ridicat inițial de către bizantini în secolul al XII lea, însă zidurile exterioare și turnurile fortificate au fost adăugate de venețieni în jurul anului 1504.

Dacă ai chef de drumeții și ești un iubitor al naturii, poți urca pe Muntele Enos, pentru a admira cele două insulițe vecine – Zakynthos și Ithaka. Dacă ai noroc poți surprinde și apusul de la înălțime.

 

De Mădălina Isar

Oferte Speciale Sejur Kefalonia

Hotel Kalypso 2*+ – tarife de la 209 Euro + 329 Lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport autocar, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter