Alice in Tara Minunilor - VIDEO

Publicat pe

Decoruri de poveste, personaje care penduleaza intre romantism si gotic, o atmosfera plina de mister, o stare de-un bizar inexplicabil. Lumea filmelor lui Tim Burton degaja un aer special, iar „Alice in Tara Minunilor nu face exceptie.

Chiar daca n-ai sti cine e regizorul acestui film, probabil ca dupa vizionarea lui ai intui ca e vorba de Tim Burton, aflat la a sasea colaborare cu Helena Bonham Carter si a saptea (!) cu Johnny Depp. Dupa „Edward Maini de Foarfece, „Ed Wood, „Legenda calaretului fara cap, „Mireasa moarta, „Charlie si fabrica de ciocolata si „Sweeney Todd – Barbierul diabolic din Fleet Street, vechii colegi de platouri, regizorul Tim Burton si actorul Johnny Depp, s-au reintalnit intr-un nou proiect: „Alice in Tara Minunilor.

Alice in Tara Minunilor

Despre celelalte versiuni ale lui „Alice, Burton a marturisit ca le-a lipsit dinamismul narativ, acestea nefiind decat o serie de povesti absurde, in care personajele ciudate se succedau cu o linearitate usor de anticipat.

Alice In Tara Minunilor

De aceasta data insa, ni se promite altceva – o poveste complexa, construita cu migala de ceasornicar, in care toate detaliile au primit timpul cuvenit pentru ca in final rezultatul sa fie impresionant. In filmul lui Tim Burton e greu de precizat ce e adevarat si ce nu. Melanjul dintre fictiune si realitate este atat de bine omogenizat, incat povestea e inchegata perfect, iar efectele sunt de-a dreptul halucinante.

Spre exemplificare, vom dezvalui ca doar Alice, Palarierul Nebun si Regina Alba sunt personaje reale (Johnny Depp, Mia Wasikowska si Anne Hathaway), iar Tweedledee, Tweedledum si Regina Rosie sunt partial reale (sau partial fantastice), ele avand capetele adevarate ale actorilor care le dau viata atasate unui corp animat.

 

Anne Hathaway a primit la inceput propunerea de a o interpreta pe Alice, insa a refuzat acest rol, acceptand in schimb sa fie Regina Alba. Si-a justificat alegerea prin aceea ca personajele pozitive si inocente nu mai reprezinta o provocare pentru ea si a sugerat ca s-a cam saturat de acest tipar.

S-a aflat in urma cu ceva timp ca Tim Burton va realiza o versiune gotica a desenului animat „Frumoasa din Padurea Adormita, insa pana atunci, te invitam la o excursie in Tara Minunilor. Ghidul tau va fi Alice.

Alice in Tara Minunilor

 

„Alice in Tara Minunilor este cea de a saptea productie la care colaboreaza regizorul Tim Burton si Johnny Depp.

Stiai ca…

Actrita Mia Wasikowska a obtinut rolul lui Alice in urma unui casting destul de greu, cand a eliminat colege precum Amanda Seyfried sau Lindsay Lohan.

Alice in Tara Minunilor

„Alice in Tara Minunilor trebuia sa apara in cinematografe in 2009, insa lansarea a fost amanata pentru 2010.

Filmarile au durat doar 40 de zile, din septembrie 2008 pana in luna decembrie a aceluiasi an.

Claudia Cosma, Fotografii Audio Visual Romania
 

Alice in Wonderland – Trailer

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter