Competiţia românească la Anim’est 2013

Publicat pe

19 scurt-metraje româneşti concurează anul acesta pentru trofeul competiţiei naţionale Animest.

 

Hope Mountain

Ca şi anul trecut, foşti participanţi Animation Worksheep îşi lansează cele mai noi animaţii în competiţie – Alexei Pătraşcu, cu Eschaton, o combinaţie de animaţie 3D cu desene de mână despre o maşinărie care dă naştere unei noi lumi, şi Gabriela Mateescu, cu animaţia cu desene de mână La vie en rose, după participarea din 2012 cu The Envelope. Bogdan Mihăilescu revine la Animest cu Sancta Simplicitas, după Metamorphosis şi Action Movie, iar Andra Berilă concurează cu Țepi, povestea lui Astro & Găina, care fug de pe o planetă pe alta urmăriţi de ţepi uriaşi, după ce a mai participat în competiţia românească cu Cloudman şi Mr. gRAPE.

 

Ernest et Célestine, animaţie tradiţională în deschiderea Animest 2013

 

În competiţia românească e prezentă şi o coproducţie România-Franţa, animaţia cu desene în cărbune Somn de Mathilde Boiton, iar Becoming este realizată de un român student la London Metropolitan University, Andrei Sopon. Becoming este singurul film care concurează atât în competiţia naţională, cât şi în Balkanimation.

 

Prety FlyCele 10 filme din România, Bosnia-Herţegovina, Grecia, Turcia, Croaţia, Serbia şi Bulgaria vin în premieră la Bucureşti în competiţia Balkanimation, unele după selecţii în numeroase alte festivaluri: The Unfinished Painting de Rositsa Vangelova urmăreşte un pictor care se pierde în lumea propriei imaginaţii, animaţie 2D proiectată la World Festival of Animated Film Bulgaria, Ottawa IFF, Bornshorts FF Denmark, Anibar sau Be there! Corfu, iar animaţia greacă Eight-minute Deadline semnată de Petros Papadopoulos & Zina Papadopoulou are în palmares numeroase premii: cel mai bun film experimental la BeFilm NY, cea mai bună animaţie şi cel mai bun film la  Federation of Cinematographic Clubs, Drama FF, Cinematic Achievement Award la Thess ISFF şi o menţiune la Boston Sci-fi FF cu povestea unui poştaş dintr-un viitor distopic.

 

Senzaţii tari şi nopţi intense la Animest 2013

 

Un alt must see va fi cu siguranţă Rabbitland, de Ana Nedeljkovic & Nikola Majdak, în care iepuri fără minte trăiesc într-o lume ideală numai a lor, o animaţie din Serbia care s-a plimbat pe la Belgrade Documentary and Short Film Festival, Vilnius IFF şi Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (Berlin Generation), unde a primit Ursul de Argint.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter