Harry Potter Kind of magic

Publicat pe

Harry Potter Kind of magic

Harry Potter Kind of magic

Editura Bloomsbury Publishing a publicat cartea in 1997, sub numele de „Harry Potter si Piatra Vrajitoriei, titlul original fiind folosit doar la editia britanica. Succesul a fost instant si covarsitor. Pentru prima oara, copiii citeau si vorbeau numai despre acest lucru. „Piatra Vrajitoriei a castigat „Premiul pentru Cartea Britanica de Copii a Anului si Premiul Smarties. Cronicile de pe tot mapamondul au fost mai mult decat entuziaste si favorabile. Ceea ce se stie mai putin este faptul ca Joanne a primit un ajutor financiar pentru a termina prima carte. Acesta a venit din partea Consiliului Artelor Scotiene si a constat intr-o suma de bani, mai precis 1.000 de Lire sterline.

Numele eroului are legatura cu viata autoarei, ea a avut un prieten in copilarie pe care il chema Ian Potter. El a fost sursa de inspiratie pentru Harry. Joanne este o scriitoare de moda veche, ea si-a scris absolut toate cartile, intr-o prima forma, de mana! Multe lamele de guma de mestecat, creion cu guma in capat si o camera linistita, in care se aude doar vantul prin perdele sau niste latraturi infundate de caini de pe strada sunt ingredientele castigarii unei averi de peste un miliard de dolari. Da, ati citit bine, J. K. Rowling este un fel de Bill Gates al literaturii.

Daca cel mai bogat om din lume nu ar fi insurat si nu ar avea copii, ne gandim noi asa ca ar face o pereche frumoasa. Poate Bill ar reusi s-o invete sa scrie la calculator, iar Joanne l-ar invata sa citeasca si carti adevarate, din hartie. Dar, nu este cazul sa facem astfel de presupuneri aici. Pe scurt, au urmat succese in progresie geometrica: „Camera secretelor, „Prizonierul din Azkaban, „Pocalul de foc, „Ordinul Phoenix si „Printul Semipur. Notorietatea si succesul au atins asemenea cote, incat cartea a fost lansata in toata lumea in aceeasi zi, inclusiv in Romania, in limba engleza!

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter