Intrigi parfumate - VIDEO

Publicat pe
Desi titlul original al acestui film, adica „The Women, nu contine niciunul dintre cuvintele „sex, „city, „neveste, „disperate, asocierea cu filmul „Sex and The City sau cu serialul „Neveste disperate e iminenta.

Asta pentru ca oricare dintre cuvintele mai sus mentionate (poate doar cu exceptia lui „city, desi nu neaparat) merg excelent cu „women („femei) pana intr-acolo incat s-ar putea vorbi chiar de o caracterizare fidela a sexului (asa-zis) slab. Si nu e vorba de misoginism venit din partea unei femei. Sunt de parere ca cele care nu se regasesc in aceasta descriere, au trecut fara doar si poate de cealalta parte a baricadei, adica in tabara sexului puternic. Cinste lor!

Intrigi parfumate

As numi aceasta divagatie Teoria reducerii la absurd. Am pornit de la o premisa falsa (aceea ca „The Women, tradus in romaneste „Intrigi parfumate, ar avea vreo legatura cu alte pro-ductii numite, pe nedrept poate, „feministe) pentru a demonstra in final exact contrariul. Ceea ce inseamna ca filmul regizat de Diane English nu e inca o comedioara stupida cu text fortat si distributie de nisa.

Intrigi parfumate Intrigi parfumate

Remake al filmului cu acelasi nume din 1939 (bazat la randul lui pe o piesa scrisa de Clare Boothe Luce), in care au jucat Norma Shearer, Joan Crawford, Rosalind Russell sau Paulette Goddard, „The Women (2008) isi are propriile vedete: Meg Ryan, Eva Mendes, Jada Pikett Smith, Annette Bening sau Debra Messing. Pentru English insa, provocarea a fost chiar si in aceste conditii destul de mare. Cu toate ca nici pentru George Cukor, regizorul primei variante, nu a fost tocmai floare la ureche sa faca un film bun la inceputurile cinematografiei, cert e ca opera lui a primit critici dintre cele mai bune. S-a spus ca Joan Crawford este divina in rolul ei de „hoata de barbati si ca Norma Shearer joaca perfect genul de personaje morale pe care le-a interpretat adesea.

Intrigi parfumate

Desi la un moment dat, Sandra Bullock si Uma Thurman s-au aratat interesate sa joace in acest film, regizoarea Diane English a vrut-o neaparat pe Meg Ryan.

Diane English a inceput sa lucreze la acest remake in 1996, avandu-le in minte pe Meg Ryan si Julia Roberts. Cand insa fiecare dintre cele doua actrite s-a implicat in alte proiecte, „The Women a ramas in stand-by. Asta pana cand Meg Ryan a fost din nou disponibila, desi la un moment dat s-au aratat interesate Sandra Bullock si Uma Thurman. Asa ca s-a dat start la filmari abia prin august 2007.

Intrigi parfumate

„Femeile din „Intrigi parfumate nu sunt neaparat patru prie-tene bune ca in „Sex and The City si nici un grup de neveste disperate aflate intr-o car-da-sie mascata. Ele sunt pur si simplu femei, pe care nu le leaga o trasatura comuna anume.

Intrigi parfumate

In prim plan este povestea de succes a lui Mary Haines (interpretata de Meg Ryan), o tanara creatoare de moda, a carei viata pare sa fie perfecta. Ea locuieste intr-o casa superba, are un sot (cum altfel decat) bogat si o fiica de 11 ani pe care o iubeste la nebunie. Prietena ei cea mai buna, Sylvie Fowler (Annette Bening), este si ea (aparent) in aceeasi situatie: are un job de vis si o super colectie de haine. Problemele apar atunci cand proaspatul sot al lui Mary este amenintat de farmecele vanza-toarei Crystal (Eva Mendes), cea care nu are bani, dar are un sex-appeal greu de ignorat. Aceasta situatie devine imediat subiectul central al dis-cutiilor prietenelor lui Mary, pe care acestea o sfatuiesc insistent sa rupa legatura cu sotul adulterin.

Intrigi parfumate

Claudia Cosma, Fotografii Media Pro Distribution, Cinemagia

Intrigi parfumate – Trailer

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter