Meryl Streep: ’Diavolul se imbraca de la Prada”

Publicat pe

Meryl Streep: Diavolul se imbraca de la Prada'

Meryl Streep: Diavolul se imbraca de la Prada'

Nimeni nu te poate face sa suferi decat in masura in care ii dai voie. Intr-un fel filmul regizat de David Frankel este o lectie despre lucrurile intr-adevar importante si cele care trebuie sa ramana in plan secund fara sa ajunga sa-ti controleze viata.

Prima zi de lucru

Descoperim aceasta lume fascinata a celor care dau tonul in moda, beauty si stil de viata prin ochii inocenti ai personajului Andrea Sachs interpretat de Anne Hathaway. Proaspat absolventa de facultate, tanara provinciala se hotaraste sa-si incerce norocul in metropola New-York. Trimite cv-uri fara nici o speranta de a fi chemata la vreun interviu. Insa, chiar peste cateva zile, este invitata la unul. Locul de munca propus este de asistenta personala a Mirandei Prestley (Meryl Streep), redactor-sef al revistei Runway (Vogue USA). E mult spus ca i se ofera, pentru ca de fapt i se repeta obsesiv ca Un milion de fete ar face moarte de om pentru acest job!' Tanara provinciala Andrea habar n-are de prestigiul acestei reviste pe care nu o citise nici macar o data, nu are nici cea mai vaga idee cine este Miranda Prestley si ce presupune noul job. Asa ca Andrea Sachs este aruncata din prima zi in groapa cu lei. Angajatele din Elias-Clark Building, cladirea unde se afla redactia Runway si a celorlalte reviste din trust, arata ca niste manechine sofisiticate, extrem de slabe si aranjate pana in cele mai mici detalii. Este o lume maniaca in care aparentele si imaginea conteaza mai mult decat orice altceva. In acest loc de munca pur si simplu nu-ti este permis sa fii scund, sa ai vreun gram de grasime pe oricare parte a corpului. Pe scurt, trebuie sa arati trasnet, sa fii pus la punct de la prima ora, adica sapte, pana la sfarsitul programului care dureaza aproximativ 14 ore. Oricare incalcare a vreuneia dintre aceste reguli nescrise poate fi un motiv foarte serios pentru concediere. Andrea se tot intreaba nevinovata la ce i-au ajutat toti anii de facultate in care a invatat subtilitatile unui text jurnalistic, cand in realitate tot ce trebuie sa faca este sa indeplineasca sarcini ingrate, mai precis ordinele sefei, Miranda. Andrea priveste acest job ca pe o rampa de lansare in cariera ei jurnalistica. Stie ca la sfarsitul unui an petrecut ca asistenta personala a Mirandei va putea sa-si aleaga un loc de munca dupa bunul plac. Publicatia la care ea visa sa lucreze inca dinainte de a fi studenta este The New Yorker, iar in final dorinta i se indeplineste.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter