O echipa de "urgenta"

Publicat pe

O echipa de „urgenta”

O echipa de „urgenta”

Claudiu Istodor si Tania Budi

Cooptat cu putin timp inaintea filmarilor de catre producatorul general Adela Harnagea, Victor Rebengiuc s-a alaturat altor nume importante ale scenei romanesti: Lamia Beligan, alias Tania Belinski, medic specializat in chirurgia plastica si Horatiu Malaele, in serial, seful sectiei de urgenta, Iordan Gaman. Pe langa acestia, nume mai vechi sau mai noi ale productiilor autohtone de televiziune: Claudiu Istodor (Max Colibaba, medic specialist la urgenta), Adrian si Adriana Titieni (Iulian Toma, medic ortoped, si Oana, specialist in relatii publice), Crina Matei (Magda Fekete, rezidenta in anul III) si Tania Budi (Laura Colibaba, directoare la o firma de medicamente). Pentru a intra cat mai bine in pielea personajelor, actorii au beneficiat de un „tratament” special: Horatiu Malaele a aflat cum ii sta cu o mustata stufoasa, Florin Piersic jr s-a tuns conform ultimelor tendinte, iar Crina Matei a devenit roscata. Acestea au fost insa doar cateva dintre „sacrificiile” pe care au trebuit sa le faca actorii. Florin Piersic jr si Adrian Titieni au fost nevoiti sa pozeze la 40 de grade Celsius, in haine de iarna, pe saniuta, pentru a reconstitui, sub forma unor fotografii, un moment din relatia lor de amicitie. Daniela Nane a facut „cascadorii” fara voia sa: a alunecat pe o saltea cu apa si s-a zgariat, incercand sa filmeze o scena care initial se dorea a fi comica.

O echipa de „urgenta”

O echipa de „urgenta”

Crina Matei Daniela Nane si Victor Rebengiuc

Inainte de inceperea filmarilor, Daniela Nane a facut prospectie intr-un spital adevarat, dar primele tehnici de utilizare a echipamentelor medicale le-a deprins sub supravegherea unor consilieri de specialitate. Acestia sunt nelipsiti de pe platouri, in timpul filmarilor. Cu ajutorul lor, echipa de medici-actori din „La Urgenta” a reusit sa faca fata cu brio primului caz. 15 suporteri dinamovisti si 25 de stelisti au ajuns la spital cu rani grave, ca urmare a unei altercatii care a avut loc pe stadionul cainilor rosii. In exces de zel, doi dintre cei 40 de suporteri si-au luat rolurile in serios, devenind violenti. Unii au fost dati afara de pe platourile de filmare, iar altora le-au dat lacrimile la aparitia lui Ionel Danciulescu, capitanul echipei Dinamo, care si-a jucat in serial propriul rol. Aceasta este insa prima poveste din cele 15 ale serialului „La Urgenta”, regizat de Andrei Zinca, pentru care productia de televiziune marcheaza o premiera in cariera sa. „La Urgenta” este primul serial realizat de fiul celebrului scriitor de romane politiste Haralamb Zinca in tara sa natala. Andrei Zinca a parasit Romania in 1982 pentru a lucra in America Latina si SUA si a infiintat la Miami o companie de programe de televiziune. Regizorul a fost premiat cu un Emmy pentru documentarul „Dialog cu Vaticanul” si a regizat telenovela de succes „Guadalupe”, care a avut-o in rolul principal pe Adela Noriega. Serialul „La Urgenta” este departe de a fi insa o „telenovela”, desi, fiecare episod relateaza o poveste cu o intriga complicata, din care nu lipsesc povestile siropoase.

De Ioana Capanu; Foto: www.artista.ro pentru TVR
O echipa de „urgenta”

O echipa de „urgenta”

Pentru serialul „La Urgenta”, postul national de televiziune s-a intrecut pe el insusi: o distributie de exceptie si un regizor pe masura.

Daniela nane si Florin Piersic jr

Drama unei echipe de doctori de la un spital de urgenta din Bucuresti, in lupta zilnica pe care o duc cu boala, cu moartea si cu propriile slabiciuni. Aceasta este, pe scurt, povestea pe care ne-o propune noul serial al postului national de televiziune „La Urgenta”. Scenariul ne aminteste de productia americana „Spitalul de Urgenta”, iar Florin Piersic jr, de carismaticul medic interpretat de George Clooney. Desi nu este la fel de grizonat, personajul lui Florin Piersic jr te cucereste din prima scena. El este Radu Panc, medic primar de urgenta, sociabil, cu priza la femei si cu mult umor. Tot in ipostaza de medic o regasim si pe Daniela Nane: Greta, fiica lui Caius Calistrat, rol interpretat de reputatul actor Victor Rebengiuc. Greta este mai degraba interesanta decat frumoasa si nici pe departe preocupata de moda.

Cazurile pe care le trateaza medicii serialului sunt inspirate din realitate. Pentru un episod, echipa filmeaza 6 zile, iar programul de lucru poate ajunge pana la 14 ore pe zi.

.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter