Pantera Roz: Alta felina, aceleasi naravuri

Publicat pe

Pantera Roz: Alta felina, aceleasi naravuri

Pantera Roz: Alta felina, aceleasi naravuri

Noua versiune a Panterei Roz il are in rolul principal al Inspectorului Clouseau pe comicul american Steve Martin, desemnat sa continue succesul obtinut odinioara de Peter Sellers.

Kevin Kline in rolul inspectorului-sef Dreyfus
Beyoncé joaca rolul unui star pop international, Xania

Sellers a avut o relatie speciala cu regizorul Blake Edwards, iar amicitia lor a fost mereu pusa la incercare de britanic. Pantera Roz a devenit la un moment dat o cruce grea pentru Peter. El l-a amenintat pe Edwards ca nu va mai juca in continuari ale seriei pentru ca apoi sa apara imbracat in Inspectorul Clouseau si sa ceara practic prezenta aparatului de filmat in preajma sa. Personajul sau a ramas legendar: in ciuda faptului ca este cel mai mare pacalici posibil, cel mai neindemanatic si mai naiv om cu putinta, el rezolva in final cazul cu brio si reuseste sa-i invinga pe ticalosii extrem de versati care vor sa se foloseasca de el in a iesi basma curata. Seria de evenimente care duc la finalul fericit reprezinta momente antologice din istoria comediei: bataile cu asistentul sau Kato, cazaturile naturale, scenele din baie cu apa tasnind de peste tot si lista poate continua in rasetele unei omeniri intregi. Atunci cand cuvintele erau de prisos, o singura grimasa sau privire a Inspectorului Clouseau tavalea de ras generatii intregi. Sfarsitul timpuriu al lui Sellers a stopat insa regalele de sanatate cauzate de hohoteli.

Alaturi de Steve Martin, distributia noii versiuni a Panterei Roz ii are pe afis pe Beyoncé, Jean Reno, Kevin Kline, ba chiar si pe Jackie Chan. Kevin Kline este inspectorul-sef Dreyfus, Jean Reno este colegul din jandarmerie Ponton, Beyoncé este starul pop international Xania, iar Jackie Chan are un rol surpriza. Eroii nostri vor merge in calatoria pentru dreptate si adevar de la Paris la New York, in cautarea diamantului denumit Pantera Roz.

Timp de mai bine de un deceniu, Pantera a intrat intr-o hibernare din care parea sa nu mai iasa niciodata. Dar iata ca s-a gasit cineva suficient de curajos care sa imbrace hainele Inspectorului Clouseau. Steve Martin s-a dovedit a fi o alegere inspirata, stilul sau de comedie cruda, pe alocuri absurda, asemanarea fizica cu Sellers fiind tot atatea atu-uri pentru americanul desemnat sa-l joace pe cel mai faimos inspector francez de dupa Hercule Poirot. Regizorul Shawn Levy (Cu duzina e mai ieftin') declara despre personajul Clouseau: Este un omagiu adus filmelor mute de comedie, lui Chaplin sau Buster Keaton. Asa cum a fost imaginat de Blake Edwards si Peter Sellers, personajul rezona cu filmele mute, acolo unde umorul era eminamente fizic si nu verbal. Ceea ce reuseste Steve Martin in portretizarea lui Clouseau se datoreaza calitatilor sale in a exprima intr-un mod fizic umorul'.

Dar Steve nu este singur in aventurile sale impotriva hotilor inelului cu diamantul denumit Pantera Roz, caci despre asta este vorba. In rolul unui star pop international (cum altfel?) este Beyoncé, care semneaza si una dintre melodiile din coloana sonora a filmului deja difuzata pe toate posturile muzicale: Check on it'. Frumoasa iubita a lui Jay Z interpreteaza rolul Xaniei, iubita unui celebru antrenor de fotbal al echipei Frantei. Jean Reno este Ponton, un jandarm de nadejde care face echipa cu Clouseau, Kevin Kline este seful acestuia, nevroticul inspector-sef Dreyfus, iar in film apare si Jackie Chan! Tan tan, tantan, tanananana…

De Andrei Dimulescu; Fotografii: InterCom Film

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter