Trilogia ”Nasul”, acum pe DVD intr-o noua editie, restaurata digital

Publicat pe

In „Nasul II' (1974) Coppola ne poarta in timp in copilaria lui Vito Andolini, emigrat din oraselul sicilian Corleone spre Taramul Fagaduintei de indata ce-si pierde intreaga familie. In America post-belica, un Vito tanar si ambitios (interpretat de Robert de Niro, premiat cu un Oscar pentru acest rol secundar) profita de inertia si coruptia autoritatilor pentru a-si cladi in New York, incet si sigur, un imperiu interlop sub paravanul unei firme de import si comert cu ulei de masline. Alternativ, in prezentul naratiunii – sfarsitul anilor 50, urmarim ascensiunea lui Michael (Al Pacino), noul Don al clanului, care incearca sa-si consolideze puterea extinzand afacerile familiei in Las Vegas, Hollywood si Cuba. O productie grandioasa, premiata cu 11 nominalizari si 6 trofee Oscar pentru regie, scenariu, imagine, muzica si cel mai bun actor in rol secundar – Robert de Niro.

Nasul

In „Nasul III' (1990), il regasim pe Michael (Al Pacino), acum octagenar, la timona familiei Corleone. Michael incearca sa puna in legitimitate afacerile familiei si sa se retraga din culisele violente ale lumii interlope, insa viata nu si-a epuizat inca surprizele: gangsterii avizi de putere din clanurile rivale sunt gata sa-i dejoace planurile, iar Mary, fiica lui, are o idila cu Vincent Mancini (Andy Garcia), varul ei si nepotul lui Michael. Nasul il numeste pe Vincent noul Don cu conditia sa incheie relatia cu Mary, insa vendetta siciliana nu si-a scris inca ultimul episod. Va duce oare Vincent mai departe mostenirea Corleone sau povestea Nasului va apune odata cu Michael? Filmul a primit sapte nominalizari la Oscar, inclusiv pentru cel mai bun actor in rol secundar (Andy Garcia) si tot atatea la Globul de Aur.

Nasul

Pe langa comentariile regizorului Coppola care insotesc cele trei filme, alte doua discuri, cu peste 4 ore de materiale suplimentare, ofera cinefililor o perspectiva inedita asupra productiei: materialele speciale originale – „Familia Nasului: O privire detaliata', „In sanul unui clan mafiot' – toate secretele, scene taiate, detalii despre locatiile de filmare, muzica, arborele genealogic si istoricul familiei Corleone, echipa de productie etc., precum si materialele bonus create in exclusivitate pentru reconstituirea „orchestrata' de Coppola: „Lumea Nasul', „Capodopera care aproape era sa fie ratata', „Cand s-au oprit filmarile', „Salvarea ulterioara – Nasul se dezvaluie', „Nasul pe covorul rosu', patru filme de scurt-metraj si alte surprize. „Nasul' este o productie Paramount Pictures distribuita de Prooptiki Romania in magazinele Diverta, Media Galaxy, Carrefour, Flanco, Altex, Real, Libraria Alexandria, Dedeman, Librariile Humanitas, Librariile Carturesti, MyMovie s.a.
 

Nasul„The Godfather' / „Nasul', ecranizarea romanului omonim al lui Mario Puzo, s-a clasat al doilea in topul celor mai bune 100 de filme, realizat de Institutul American de Film in 2007.

La peste 30 de ani de la productia primei parti, trilogia se relanseaza pe DVD laolalta cu doua discuri de interviuri si alte materiale speciale, intr-o editie de colectie, restaurata la calitate digitala si purtand autograful regizorului Francis Ford Coppola. O oferta pe care, vorba Nasului, n-o puteti refuza.

Distins cu multiple premii si nominalizari si considerat cel mai bun film din istorie de Entertainment Weekly, „Nasul' este un punct de referinta in cinematografia secolului XX, explorand puterea, traditia, iubirea si razbunarea in controversata lume a clanurilor mafiote. In compania unei distributii colosale, din care fac parte Marlon Brando, Al Pacino, Robert de Niro, Diane Keaton, Andy Garcia, Robert Duvall s.a., „Nasul' prezinta povestea clanului mafiot Corleone fondat si prezidat de Vito, un italian imigrat in SUA in anii 1910.

Nasul Nasul

„Nasul' (1972) ni-l prezinta pe „Il Capo di Tutti Capi' Don Corleone (Marlon Brando) la varsta senectutii, portretizand arhetipul capului de familie sicilian, coleric si necrutator cu inamicii, dar neasteptat de afectuos cu apropiatii. Pe cat de feroce isi apara puterea pe teritoriul crimei organizate, pe atat de protector este cu familia si prietenii sai, pe care-i sustine neconditionat atata timp cat i se arata respectul cuvenit. Refuzand sa sustina afacerile cu droguri ale clanurilor rivale, batranul don Vito (Marlon Brando) devine tinta unui atac in plina strada din care abia scapa cu viata, si fiul sau, Michael (Al Pacino), preia fraiele afacerilor de familie si continua vendetta, incercand, totodata, sa mentina familia unita in ciuda luptelor din sanul si din afara clanului. Filmul a fost distins cu 11 nominalizari si trei premii Oscar: pentru scenariu, imagine si cel mai bun actor in rol principal (Marlon Brando).

Nasul Nasul

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter